Wie van de 3 on hold

Wendy van Dijk legt tv-werk neer wegens zeldzame ziekte dochter

21 januari 2024 08:42 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© William Rutten
Wendy van Dijk legt per direct haar tv-werkzaamheden voor onder meer Wie van de 3 neer. Dit heeft alles te maken met de gezondheid van de 13-jarige dochter van de presentatrice en Talpa-adviseur Erland Galjaard.

In Shownieuws werd vrijdag bekendgemaakt dat Lizzy een zeldzame bloedziekte heeft. Dit kregen ze voor kerst te horen van artsen. Wendy benadrukt dat het niet om kanker gaat.

Dochter Wendy van Dijk ziek

Bart Ettekoven geeft in Shownieuws te kennen dat hij Wendy heeft gesproken. "Het leven van Wendy, Erland en eigenlijk het hele gezin is tot stilstand gekomen." Omwille van Lizzy's kwetsbare gezondheid nu, hebben haar ouders hun werk neergelegd. Lizzy gaat niet meer alle dagen naar school. "Wendy legde het eigenlijk uit van: 'We zijn weer terug in de coronatijd, om het zo maar even te zeggen, en dat is de reden dat ik niet kan werken op dit moment, want dan kom ik gewoon met te veel mensen in aanraking en daarmee breng ik mijn dochter in gevaar'." 

Lizzy, 'die er uiterst cool en goed mee omgaat', wordt door 'de beste artsen' behandeld in het LUMC in Leiden. 

Wie van de 3

De opnames van de SBS6-show Wie van de 3 zijn dus voorlopig gestaakt, naast een dramaserie met Wendy en een ander programma. De presentatrice krijgt van John de Mol 'alle tijd en rust om dit probleem thuis op te lossen'.

Talpa laat tegenover het ANP weten 'erg geschrokken' te zijn en 'enorm met Wendy mee te leven'. "Het klopt dat Wendy bij ons heeft aangegeven haar werkzaamheden voorlopig neer te willen leggen. Daar hebben wij uiteraard alle begrip voor en we wensen Wendy en haar gezin veel steun en sterkte de aankomende tijd."

Meer over