En een omroepgeluid

Wie is de Mol? plaatst mysterieuze datum op Instagram

21 Februari 2020 09:50 | actualiteiten | Door Constance van Amstel

© WIDM
Wie is de Mol? plaatst vrijdag op Instagram een datum. Het bericht gaat gepaard met het geluid van een Schiphol-omroepbericht. Zelfs molloten tasten in het duister.

'Maandag 24 februari' verschijnt er in beeld in de nieuwste Instagrampost van het programma Wie is de Mol?. Onder het bericht klinkt het geluid van een Schiphol-omroepbericht. Wat de datum en het geluid te maken hebben met de mol if het programma wordt ook in het bijschrift niet duidelijk. Daar staat alleen '24.02 #widm #wieisdemol'.

Mol in de trein?

Onder het bericht wordt druk gespeculeerd over wat de mysterieuze datum zou kunnen betekenen. Ook over het geluid bestaat onduidelijkheid. Want is het nou de omroeptoon van de NS of toch die van Schiphol? Na een korte vergelijkingssessie kan TVgids.nl zeggen dat het die van Schiphol is. De kans dat De Mol maandag in de trein zit of te horen is via het intercomsysteem op de NS is daarom klein? Wat wel kan is dat het geluidje zaterdag te horen als de mol in beeld komt. 

Bekijk het bericht van Wie is de Mol? op Instagram hieronder:

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

24.02 #widm #wieisdemol

Een bericht gedeeld door Wie is de Mol? (@wieisdemol.avrotros) op

Zaterdag

De datum geeft in ieder geval niet aan dat de uitzending van zaterdag verplaatst wordt naar maandag. Onder een vraag of de volgende aflevering niet op zaterdag te zien is reageert het programma met: "Zeker wel. Zaterdag om 20.30 uur op NPO 1."

Meer lezen over Wie is de mol? Bekijk de WIDM-overzichtspagina hier.

 

Meer over