Willeke Alberti schrijft boek over haar leven

8 september 2014 10:43 | actualiteiten | Door Televizier

© universal music

Willeke Alberti werkt samen met Belinda Meuldijk aan een boek over hun beider leven. De insteek is hoe je als carrièrevrouw toch een gezin draaiende houdt.

Willeke Alberti was achtereenvolgens getrouwd met Joop Oonk, John de Mol en Søren Lerby en kreeg van alle drie een kind. Daarnaast werkte ze als zangeres, musicalster en actrice. Belinda Meuldijk was lange tijd getrouwd met Rob de Nijs, baarde zijn twee zoons, schreef de teksten van veel van zijn liedjes en was actrice. 

Een Leven Als een Lied

Volgens Willeke (69) is werken aan het boek een feest der herkenning. „Onze levens hebben zo ontzettend veel raakvlakken.” De titel wordt: Een Leven Als een Lied. En de moeder van Johnny de Mol is druk met nog een project: ze schrijft met haar broer Tony een boek over vader Willy Alberti. Dit moet 'een soort Dynasty over de Alberti's' worden. Daarvoor gaat het hele familie-archief open.

Beide boeken komen uit in februari 2015 wanneer Willeke 70 wordt en haar 60-jarige jubileum als artiest vier in koninklijk theater Carré. Tot die tijd speelt Willeke in de musical De Jantjes.

Meer over