Onder een vergrootglas

Yolanthe Cabau van Kasbergen ontvluchtte Nederland

31 mei 2023 20:39 | actualiteiten | Door Susanne Jansen

© ANP KIPPA/Jeroen Jumelet
Yolanthe Cabau woont alweer enkele jaren in Los Angeles, waar ze druk bezig is met haar acteercarrière. Maar de verhuizing was niet om haar carrière een boost te geven, maar om Nederland te ontvluchten, nadat zij na de breuk met voetballer Wesley Sneijder onder een vergrootglas lag. Dit vertelde Yolanthe in een interview met Veronica Superguide.

Yolanthe Cabau en Wesley Sneijder gingen in 2019 uit elkaar. 

Geld

In alle rust bijkomen van de breuk was er niet bij. "Ik moest in de bladen lezen dat het aan mij lag, of dat het mij alleen maar om geld ging," vertelt Yolanthe aan Veronica Superguide. 

Los Angeles

Yolanthe wilde naar eigen zeggen alle drukte in Nederland ontvluchten. "Ik had afstand nodig om me op mijn zoontje te (Xess Xava, haar zoon met Wesley Sneijder) focussen en om zelf te helen," aldus Yolanthe. Op aanraden van haar tante, die in Los Angeles woont, is Yolanthe uiteindelijk ook die kant op gegaan. "L.A. is een plek waar ik me altijd goed heb gevoeld. Ik heb daar familie en vrienden en hoef me niet druk te maken dat mensen mij en Xess fotograferen. Toen we hier aankwamen viel er een last van mijn schouders. Ik was weer vrij om mijn leven op de rit te zetten."

Trauma's een plek geven

Yolanthe heeft de rust inmiddels teruggevonden, maar daar is een lange periode overheen gegaan. "Ik heb verschillende mensen en manieren gevonden om te werken aan mijn verdriet over alles wat er gebeurd was. En om alle trauma's een plekje te geven. Ik heb daar echt de tijd voor genomen, want ik wilde niet over dat verdriet en die pijn heen walsen," aldus Yolanthe. 

Meer over