Youp van 't Hek geopereerd aan zijn hart

28 december 2015 12:21 | actualiteiten | Door Televizier

© Bob Bronshoff

Youp van 't Hek heeft de afgelopen week een zware hartoperatie ondergaan. De cabaretier kreeg verschillende bypasses aangemeten.

De afgelopen maanden werd duidelijk dat Youp van 't Hek kwakkelde met zijn gezondheid. Tijdens de try outs van zijn nieuwe voorstelling Licht werd hij verschillende malen onwel. Ook in 2014 gebeurde dat al eens, toen vertelde Youp dat hij last heeft van hartritmestoornissen. 'Een gevalletje Holleeder', noemde hij dat zelf.

Maanden

Maar nu was er iets ergers aan de hand. Zijn theaterproductiebedrijf zette maandag de volgende tekst op de website: 'Afgelopen week heeft Youp van 't Hek een zware operatie moeten ondergaan waarbij een aantal bypasses is aangebracht. Het herstel zal tenminste enige maanden duren. Daarom zijn we genoodzaakt nu al de voorstellingen van Licht in januari en februari 2016 te annuleren. Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer deze voorstellingen ingehaald kunnen worden. Kaartkopers kunnen voor meer informatie terecht bij het desbetreffende theater en indien gewenst de kaarten retourneren.

We hopen op een voorspoedig herstel, maar het is nog te vroeg om uitspraken te doen over de geplande voorstellingen van maart tot en met juni 2016. Voor actuele berichtgeving houd de website in de gaten. Dank voor uw begrip.'

Correspondents dinner

Dit betekent dat Youp in januari ook niet kan meewerken aan de eerste Nederlandse 'correspondents dinner', waarin hij een roast zou doen van premier Mark Rutte.  

 

Meer over