'Moeilijk en verdrietig'

Yvon Jaspers doorbreekt stilte over boerenprotesten

2 juli 2022 11:15 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© Linelle Deunk
Yvon Jaspers heeft zich voor het eerst uitgelaten over de boerenprotesten. De Boer zoekt vrouw- en Onze boerderij-presentatrice wilde zich niet eerder uitlaten over de acties van boze boeren, tot nu. 

"De boerenwereld staat op z'n kop. Aan veel keukentafels worden moeilijke, verdrietige en soms wanhopige gesprekken gevoerd", laat Yvon Jaspers in een verklaring aan ANP weten.

Yvon Jaspers over de boerenprotesten 

Yvon hoopt op begrip voor en samenwerking met de boeren. "Dit stikstofprobleem is niet alleen van de boeren. Het is van jou, van mij, van ons allemaal", zegt ze. "Ik hoop van harte dat alle partijen, eventueel met een bemiddelaar, met elkaar in gesprek gaan en een vernieuwend en realistisch toekomstperspectief bieden waar de boeren mee vooruit kunnen."

Yvon Jaspers en haar boeren

Dat Yvon Jaspers in deze kwestie van zich laat horen is opvallend, maar ook lang verwacht. De presentatrice repte tot nu toe met geen woord over de boerenprotesten, omdat ze zich volgens KRO-NCRV niet wilde uitlaten over actuele kwesties rondom boeren. Ze keek ook wel uit, met de ophef rondom haar werk voor ForFarmers. Maar de afgelopen dagen werd zij op social media veelvuldig genoemd als goede bemiddelaar tussen de boeren en de politiek. Voor die functie lijkt ze met haar statement te bedanken.

Meer over