Ridder in de Orde van Oranje-Nassau

Yvon Jaspers ontvangt Koninklijke onderscheiding dankzij Boer Zoekt Vrouw-boeren

26 april 2024 13:55 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© Linelle Deunk
Het regent vandaag. Dit keer geen water, maar lintjes. Ook presentatrice Yvon Jaspers werd rond het middaguur door burgemeester Ab Reinders van de gemeente Stichtse Vecht verrast met het nieuws dat zij zich vanaf vandaag Ridder in de Orde van Oranje-Nassau mag noemen.

Dat meldt de KRO-NCRV vrijdag.

Ambassadeurschap

De presentatrice dankt haar lintje aan haar ambassadeurschap voor het Ronald McDonald Kinderfonds en haar werk voor de publieke omroep. Met twintig jaar Boer Zoekt Vrouw wordt ze gezien als een verbinder tussen het platteland en de rest van Nederland. Meer dan honderd vrijgezelle boeren vonden de liefde dankzij het programma. 

Brieven

Dit keer waren het niet de boeren die brieven kregen, maar verschillende Boer Zoekt Vrouw-boeren klommen in de pen om Yvon aan te dragen voor een lintje. Onder meer boerin Steffie deed dit: "Tijdens mijn deelname aan Boer Zoekt Vrouw kwam ik er al snel achter dat Yvon veel meer dan alleen de rol van presentator vervult. Sinds onze ontmoeting is ze nauw betrokken bij ons leven, volgt ze alles op de voet, leeft ze mee bij tegenslagen en was ze de eerste die op kraamvisite kwam." Ze stelt dat ze dankzij de presentatrice de liefde van haar leven heeft gevonden. Het stel heeft twee kinderen waarvan één vernoemd is naar Yvon.

Onzekerheid

Boerin Bertie beaamt dit die ook nog steeds contact heeft met Yvon. Ook boer Martin, zijn echtgenoot Wilma en boer Suzanne voegen hieraan toe: "Het is, zeker in deze tijd van onzekerheid over het voortbestaan van de boerensector, van grote waarde dat ons boerenverhaal verteld wordt. Yvon slaat met deze programma’s een brug tussen boer en burger. We zijn haar daar enorm dankbaar voor."

Andere namen

Ook onder meer Tania Kross en Berget Lewis, die we regelmatig op televisie zien in spelprogramma's, ontvingen een lintje. 

Meer over