Zanger Thé Lau (62) overleden

Thé Lau is op 62-jarige leeftijd in zijn huis in Amsterdam overleden. De voormalige voorman van de band The Scene leed sinds 2013 aan keelkanker.

Thé Lau werd bekend als zanger en gitarist van The Scene met liedjes als Blauw, en Iedereen Is van de Wereld. Hij bracht ook solomateriaal uit en scoorde samen met Lange Frans de nummer-1-hit Zing Voor Me. Vorig jaar bracht hij het album Platina Blues uit. Thé Lau was ook schrijver van de romans Hemelrijk (2006) en Juliette (2014). Deze zomer zal nog een verhalenbundel verschijnen, De grote vakantie, waaraan hij tot het laatste moment werkte.

RTL Late Night

Nadat vorig jaar bekend werd dat Thé Lau keelkanker had en niet meer beter zou worden, trad hij veelvuldig in de openbaarheid. Hij nam afscheid van het publiek op Pinkpop en speelde uitverkochte concerten in de Heineken Music Hall. In maart ontving Thé Lau hij nog een Edison voor zijn gehele oeuvre en RTL Late Night wijde twee uitzendingen aan hem. De laatste was op 11 juni. Toen was Thé Lau al te ziek om naar de studio te komen.

Zijn management meldt dat op zondag 28 juni tussen 13.00 en 15.30 in Paradiso in Amsterdam voor het publiek gelegenheid is om afscheid te nemen van Thé.

Afbeelding

Deze foto is in 2014 gemaakt door Patricia Steur, voor het Avrotros-programma The Lau: Het Verhaal & Afscheidsconcert.

Reageren