Zangeres Barbara Straathof (41) overleden

24 december 2016 15:58 | actualiteiten | Door Televizier

© Screenshot YouTube

Barbara Straathof is zaterdagochtend overleden aan de gevolgen van baarmoederhalskanker. De zangeres was 41 jaar oud.

De van oorsprong Libanese Barbara was al haar hele leven bezeten van zingen. Als kind zong ze in kinderkoren en volgde ze fluitles. Straathof werd op school aangeraden naar de kleinkunstacademie te gaan, maar ze koos er voor te gaan werken met autistische kinderen.

Producent

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan: uiteindelijk kwam Barbara als producent in de muziekindustrie terecht. Ook werkt ze jarenlang achter de schermen in Hilversum als freelance producer van shows als Big Brother, Life & Cooking en Popstars voordat ze in 2012 de gok waagde en auditie deed voor The voice of Holland. Ze schopte het als lid van team Borsato tot de liveshows en had dankzij haar markante verschijning en persoonlijkheid met succes haar visitekaartje afgegeven. 

Serenade

Barbara was in de jaren die volgde een graaggeziene gast, vooral Carlo Boszhard en Irene Moors deden geregeld een beroep op haar bij hun zondagmiddagprogramma Life 4 you waar ze met regelmaat de wekelijkse serenade aan het nieuws voor haar rekening nam. Ook bracht ze een album uit. 

Ziek

In april van dit jaar werd bekend dat bij Barbara baarmoederhalskanker was geconstateerd. Uiteindelijk bleek de ziekte sterker. Barbara is thuis overleden in het bijzijn van haar vriendin Chantal. Ze wordt binnenkort publiekelijk herdacht, waarna ze in besloten kring gecremeerd wordt. "Met Barbara verliezen wij een zangeres in hart en nieren, maar bovenal een prachtig, uniek, mooi, liefdevol en ongelooflijk leuk mens. Wij zijn in diepe rouw.’’, aldus de familie in een verklaring.

Meer over