Plek is gevuld!

Zangeres Jacqueline Govaert vervangt Jan Smit als commentator van het Songfestival

8 maart 2024 19:20 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© AVROTROS
De lege stoel naast commentator Cornald Maas bij het Eurovisie Songfestival is gevuld. Krezip-zangeres Jacqueline Govaert gaat Jan Smit in mei vervangen op zijn commentaarpositie.

Voor Cornald is het op zijn beurt de twintigste keer dat hij het Songfestival becommentarieerd.

Gevraagd

Jacqueline omschrijft het feit dat ze gevraagd is als 'een grote eer'. "Ik vond het direct een heel goed idee. Mijn leven draait al zo lang ik me kan herinneren om muziek en liedjes in welke vorm dan ook."

Commentator vanaf de bank

De zangeres volgt het liedjesfestijn al jaren. "Ik gaf vrolijk commentaar, maar dan thuis vanaf de bank. Extra bijzonder dus om het dit jaar vanuit Malmö te mogen doen naast Cornald, ik kijk er enorm naar uit!”

Analyse

Cornald kijkt uit naar de samenwerking. "Ze is heel muzikaal, heeft -weet ik dankzij de selectiecommissievergaderingen- een open vizier, kan goed analyseren, volgt het songfestival al jaren, en, ook mooi: voor het eerst sinds 1977 zit er eindelijk weer een vrouw in het Nederlandse commentatorhok."

Goede keuze

Oud-commentator Jan Smit is enthousiast over de keuze voor Jacqueline laat hij aan De Telegraaf weten. "Hartstikke goede keuze." Even later deelt hij bij Evers & Co op de radio: "Ik heb geen instemming gehad in de keuze voor mijn opvolger. Ik hoorde het net pas."

Jacqueline is voor het eerst te horen bij de eerste halve finale op 7 mei om 21.00 uur op NPO1. En ook op 9 en 11 mei tijdens de tweede halve finale en de grote finale.

Meer over