Liefde of vriendschap

Zo eindigt het liefdesavontuur van de boeren in Boer Zoekt Vrouw Europa

26 november 2023 21:35 | actualiteiten | Door Marjolein Vos

© KRO-NCRV

Het zit er weer op. Vanavond was de allerlaatste aflevering van het seizoen van Boer Zoekt Vrouw Europa. We hoorden hoe de citytrips zijn afgelopen en zien welke boeren nog samen zijn met hun gekozen partner. 

Middenin de Betuwe komen de boeren met Yvon samen. 

Richard en Robin

Waar Richard eerst nog bang was voor het vegetarische leven van Robin. Uiteindelijk vinden ze elkaar. Samen met zijn Robin komt Richard dan ook binnen bij de reünie. Ook zij zijn nog samen. Robin is al vijf keer naar Slowakije geweest.

"We zijn bij elkaar en dat gaat heel leuk. Maar we zijn ook twee verschillende mensen. Met verschillende achtergronden. En dat moet je bij elkaar brengen of zo", legt Richard uit. Ook vertellen ze dat de Nederlandse politiek soms wel invloed heeft op hoe het samen gaat. Toch zorgen de verschillen niet voor problemen. "Hij is gewoon heel erg een soort van thuiskomen. Dat vind ik fijn", bekent Robin. Richard vult aan 'dat ze heel lekker op weg zijn'.

Boer Richard en Robin.
Boer Richard en Robin.

Piet en Anke

Het ziet er wel veelbelovend uit. "Ik voel me bij jou niet onzeker of dat het niet gezellig is", bekent Anke. "Ik vind je heel aardig en lief en ben ook graag bij je", aldus Piet. Al vinden ze 'vlinders' maar een moeilijke term. Piet komt alleen binnen bij de reünie. Claudia is verbaasd: "Dat het ik niet verwacht." Piet reageert: "De connectie was er tijdens de trip. De klik was er maar meer niet."

Maar een mooie vriendschap is wat overblijft en dus komt ze wel op de reünie. Anke voelde een knobbeltje in haar borst op een moment dat ze naar Piet toe zou gaan na de citytrip. Eenmaal thuis na dit weekend blijkt na checks dat ze borstkanker heeft. De twee gaan de strijd aan tegen haar ziekte en hebben heel goed contact samen.

Boer Piet en Anke.
Boer Piet en Anke.

Claudia en Paul

"Het klopt gewoon allemaal, dat vind ik heel bijzonder", vertelt Claudia aan Paul. "Ik ben oprecht blij met je", reageert Paul. Echte liefde dus lijkt het tijdens de trip. En samen komen ze vol trots binnen. Het geluk straalt er vanaf. "Je schrijft een brief, drukt op enter", zegt Paul. "En kijk waar je dan staat", vult Claudia aan.

Ze had niet durven dromen dat het zo zou lopen. "Het overtreft alles." Ze zien elkaar om de week of om de paar weken een weekend en bellen elke dag. Volgens Paul mag het nog meer tijd hebben om naar elkaar toe te groeien. De twee zien de toekomst heel rooskleurig in. "Ik heb hier mijn verplichtingen maar mijn hart ligt er in principe al", stelt Paul.

Boerin Claudia en Paul
Boerin Claudia en Paul

Haico en Jasmijn

Na een laatste gesprek kiest Haico voor Jasmijn. Vorige week zag het er al moeizaam uit tussen de twee. "Gaandeweg ga ik op slot en dat gun ik hem niet", aldus Jasmijn in het pretpark tijdens de citytrip. Dat klinkt verre van hoopvol voor de reünie. En dat blijkt ook bij de reünie. Haico komt alleen.

Hij vertelt dat ze nog wel een poging hebben gedaan. Ze is nog een week langer gebleven bij hem thuis, een poosje thuis geweest en daarna weer zijn kant op gekomen is. Uiteindelijk kwamen ze  tot een gezamenlijk besluit dat het ‘m niet ging worden. “Verliefd zijn doe je wel met twee mensen”, reflecteert hij.

"Het gaat verder goed met mij. Ik heb met alle drie de dames ook nog goed contact. Er is er wel één van waar ik iets meer contact mee heb. Ik heb weer contact gezocht met Ellen. En dat is wel fijn ja." Yvon houdt zich vast: "Wat betekent dit?" Hij bekent: "We hebben leuk contact en gaan kijken of dat tot iets leidt." En uiteindelijk komt ze ook binnen bij de reünie. De twee zijn in een vergevorderd stadium van daten.

Boer Haico en Ellen.
Boer Haico en Ellen.

Bernice

Voor Bernice kwam het avontuur vorige week al tot een eind. Zij koos ervoor om geen van haar overgebleven mannen mee te nemen op citytrip. Er was geen klik en ze voelde niets. 

Door ziekte is ze niet op de reünie aanwezig. Wel belt ze in via een beeldverbinding en vertelt dat ze nog alleen is. "Je verdient een knuffel”, aldus boer Haico. Één op één vertelt ze aan Yvon dat ze wat zelfverzekerder is geworden. Ze gaat weer in de brieven duiken en ze laat het weten aan Yvon belooft ze als er toch iets tussen zit.

Boerin Bernice.
Boerin Bernice.

 

Meer over