Genoeg te zien

Zo ziet Koningsdag 2024 er op tv uit

18 april 2024 11:27 | actualiteiten | Door Esther Hut

© ANP / Robin van Lonkhuijsen

Het is vandaag 27 april en we weten allemaal wat dat betekent: het is Koningsdag 2024! In dit artikel zetten we dan ook op een rijtje wat er allemaal op tv te zien is.

Wij maakten een kleine samenvatting voor je.

Koningsdag 2024

Koning Willem-Alexander en zijn gezin reizen dit jaar af naar het noorden van Nederland. Ze vieren dit jaar namelijk Koningsdag in Emmen, waar ze een bomvol programma hebben.

Uiteraard doet de NOS traditiegetrouw verslag van de optocht die koning Willem-Alexander, zijn gezin en familieleden afleggen. Zo lopen ze langs de verschillende pleinen van Emmen, maar beginnen ze met iets sportiefs. De familie wordt namelijk door een peloton wielrenners begeleid naar het startpunt.

Bouke Scholten

Daar zal oud-winnaar van The Tribute - Battle of the Bands en inwoner van Emmen Bouke Scholten het feest meteen aanwakkeren met iets muzikaals. Na een uitstapje naar dierentuin Wildlands, komt het feest ten einde op het Raadhuisplein waar Daniel Lohues met zijn band de muzikale finale mag verzorgen.

Saïda Maggé is dit jaar de presentatrice bij de NOS. Zij wordt bijgestaan door verslaggevers Malou Petter en Martijn Brink.

NOS Koningsdag 2024 is zaterdag 27 april vanaf 10:45 uur te zien op NPO1.

MAX Koningsdag live vanaf Paleis Soestdijk

Als de uitzending van de NOS voorbij is, kan je bij NPO blijven plakken, want uiteraard is Omroep MAX ook weer van de partij als het gaat om Koningsdag. Ook dit jaar is de uitzending live vanaf Paleis Soestdijk, waar Jan Slagter verschillende gasten ontvangt. Zo komen Buddy Vedder en Aruna, de winnaar van Heel Holland Bakt, langs en zijn Marco Schuitmaker en April Darby aanwezig voor een muzikale noot.

MAX Koningsdag is vanaf 14:00 uur te zien op NPO1.

Tijd voor MAX

Daarna nemen Martine van Os en Sybrand Niessen het stokje over met een extra lange en feestelijke uitzending van Tijd voor MAX. Zij ontvangen onder anderen Janny van der Heijden, koningshuisdeskundige Josine Droogendijk, Berget Lewis en Evert ten Napel. 

Tijd voor MAX is vanaf 16:30 uur te zien op NPO1. 

Koningsdagconcert

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima sluiten na hun tocht door Emmen ’s avonds aan bij het Koningsdagconcert. Niet alleen zij, maar ook kijkers kunnen genieten van Calefax rietkwintet, harpist Remy van Kesteren, zangeres Rosa da Silva en het Animato Kwartet. Zij brengen werken van Pietro Antonio Locatelli, George Gershwin, Leo Smit, Kinan Azmeh en van de in Emmen geboren Daniël Lohues ten gehore.

Het Koningsdagconcert is op zaterdag 27 april om 20:25 uur te zien op NPO2.

Meer over