Positieve instelling

Zoë (27) hoopt mensen te inspireren in nieuw seizoen Over Mijn Lijk

25 januari 2023 12:51 | actualiteiten | Door Esther Hut

© BNNVARA

In het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk doet ook de ongeneeslijk zieke Zoë haar verhaal. In 2019 kreeg ze te horen dat ze botkanker had in haar knie dat later uitzaaide naar haar longen.

In haar voorstelvideo vertelt Zoë openhartig over haar traject en laat ze weten erg positief in het leven te staan.

Prothese

De uit Lisse afkomstige Zoë kreeg in 2019 te horen dat ze botkanker had, een osteosarcoom. “In 2019 kwam ik erachter dat ik een tumor in mijn knie had. Toen ben ik geopereerd en heb ik chemokuren gekregen. Vervolgens heb ik een prothese in mijn knie gekregen. Het leek eigenlijk weg te zijn en we vierden dat ik kankervrij was, maar toen bleek na een paar scans van mijn longen dat het toch weer terug was.”

Over Mijn Lijk

Met haar deelname aan het programma wil ze kijkers graag een kijkje geven in haar leven, maar vooral inspireren. “Ik vind het belangrijk om mee te doen aan het programma omdat ik andere mensen graag wil inspireren en laten zien hoe je in het leven kan staan en hoe je van dingen zou kunnen genieten en hoe je dingen zou kunnen zien.”

Eerder stelde de Tilburgse Eva zich al voor aan de kijkers. Ook zij zal te zien zijn in het tiende seizoen van Over Mijn Lijk.

Wanneer het nieuwe seizoen van Over Mijn Lijk te zien zal zijn, is vooralsnog niet bekend.

Meer over