'Geen twijfels meer'

Zwangere Merel Westrik wil coronavaccin

30 januari 2021 12:26 | actualiteiten | Door Faye Heijnis

© ANP
Corona krijgen (in combinatie met zwanger zijn): het lijkt Merel Westrik geen pretje. Ze wil zich zodra het kan graag laten vaccineren, maakt ze duidelijk in 5 Uur Show.

"Naarmate ik dikker word, denk ik wel: jemig, ik wil het echt niet krijgen", vertelt de nu zes maanden zwangere presentatrice

Twijfels over coronavaccin

Ook Merel Westrik heeft getwijfeld over het coronavaccin, maar na er goed over gelezen te hebben is ze nu zeker van haar zaak: "Ik denk dat het ontzettend belangrijk is om het toch te doen, omdat je vooral anderen beschermt om je heen. (...) Je kunt best denken dat je het zelf wel aankunt, maar je grootouders niet en kwetsbare mensen om je heen die bijvoorbeeld kanker, overgewicht of diabetes hebben, niet."

Zwanger en corona 

Voorlopig is Merel, die net als miljoenen andere Nederlanders buiten de voorrangsgroepen valt, nog niet aan de beurt om gevaccineerd te worden. Of ze de prik ook als ze nog zwanger is zou nemen? "Ik heb wel gekeken wat het RIVM adviseert voor zwangeren. Ze zeggen nu: wacht maar tot na je zwangerschap. Tegen de tijd dat ik aan de beurt ben voor een prik, hoop ik een heel gezonde baby te hebben. Dus ik word niet voor die keuze gesteld."

Maar stel dat ze het coronavaccin nú al kon nemen, dan zou ze toch nog even wachten. "Ik zit voornamelijk thuis, ik heb veilig videocalls en kom niet te veel in contact met andere mensen en houd me aan de regels. Voor mij zou het dan een reden zijn om het uit te stellen." 

Je kunt het 5 Uur Show-fragment, waarin een expert ook uitlegt waarom het RIVM zwangeren het coronavaccin afraadt, hieronder terugkijken:

Meer over