10 redenen waarom Bertie Expeditie Robinson moet winnen

21 december 2016 09:07 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL

In de finale van Expeditie Robinson 2016 strijden drie kandidaten om de winst: Dio, Thomas en Bertie. Wij weten absoluut wie we het liefst op de eerste plaats zien eindigen: de Zeeuwse heldin van Afvallerseiland.

Bertie Steur is misschien wel de meest atypische finalist uit de Robinson-geschiedenis. Toch – of juist daardoor – lijkt heel Nederland te houden van de Boer Zoekt Vrouw-boerin. Wij zetten tien redenen op een rijtje waarom Bertie Expeditie Robinson moet winnen.

1) Bertie offerde zich op voor haar team

Al bij de eerste eilandraad van dit jaar leek het over en uit voor Bertie. Toen haar kamp Noord de eerste proef verloor, moesten de deelnemers iemand uit hun team wegsturen. Heel nuchter zei Bertie dat ze dan maar op haar moesten stemmen: een vertrek zou haar waarschijnlijk minder uitmaken dan de rest. “Ik ben wat minder streberig. Ik ben boer.” Daar maakte de groep dankbaar gebruik van. Gelukkig kreeg de boerin na haar exit een geheim aanbod: ze mocht haar expeditie voortzetten op Afvallerseiland, met uitzicht op een comeback in de halve finale.

2) Bertie kan óveral eten vinden

Tijdens haar korte verblijf in kamp Noord ontpopte Bertie zich al tot survivalkoningin. Terwijl de rest nog de kat uit de boom keek op het strand, haalde de boerin meteen twee enorme bananentrossen tevoorschijn. “Ze weet alles van het land, ze weet alles van de planten”, zei Anna Nooshin vol bewondering. “Bertie kijkt echt goed om zich heen en gaat van het pad af. Ze is nergens bang voor.” Ook op Afvallerseiland ontdekte Bertie in een mum van tijd meer dan genoeg bananen en cassave.

3) Bertie kan bouwen als de beste

Naast voedsel verzamelen is een andere ultieme Robinson-eigenschap natuurlijk dingen bouwen. En ook op dat gebied blinkt Bertie uit. Elke afvaller die haar gezelschap kwam houden op Afvallerseiland, was onder de indruk van de hut die de boerin in één dag in elkaar had gezet. En ook het vlot dat ze later fabriceerde, was perfect. (Tekst gaat verder onder de foto's.)

 

4) Bertie heeft zich goed voorbereid op de expeditie

Een goede voorbereiding is het halve werk, weet Bertie. Dus bouwde ze vóór haar survivalavontuur wat reserves op. Natuurlijk op haar eigen manier. “Ik weeg altijd tussen de 65 en 68 kilo”, zei Bertie tegen de krant PZC. “Speciaal voor Expeditie Robinson heb ik een tijd elke avond een reep chocolade extra gegeten. Ik was 71 kilo toen ik vertrok.” Kijk, zo doe je dat.

5) Bertie speelde zonder complotjes

Hoewel de complotjes ook dit jaar weer welig tierden in Expeditie Robinson, wist Bertie de finale te bereiken zonder list en bedrog. “Ik ben heel blij dat ik dat ben misgelopen doordat ik op dat andere eiland zat”, aldus de agrariër. “Ik zag die bui al een beetje hangen en had niet zo veel zin in dat gekonkel.”

6) Bertie maakt geen vijanden, maar vrienden

Terwijl Thomas en vooral Dio tijdens de expeditie veel deelnemers tegen zich in het harnas joegen, maakte Bertie geen vijanden. Integendeel zelfs, ze hield een maatje over aan haar avontuur: JayJay Boske. Het onwaarschijnlijke duo had het beregezellig op Afvallerseiland. “Met Bertie zou ik avondenlang bier kunnen drinken”, vertelde JayJay in RTL Boulevard. “We hebben nog steeds dagelijks contact. We zijn echt vrienden.” (Tekst gaat verder onder de foto.)


7) Bertie moet Thomas terugpakken

Toen JayJay op Afvallerseiland een duel verloor van nieuwkomer Thomas Dekker en daardoor naar huis moest, vroeg hij Thomas één ding: “Je moet me met je hand op je hart beloven dat Bertie naar de halve finale gaat.” Dat deed Thomas, maar ondanks de belofte opperde hij niet veel later keihard dat Bertie maar moest duelleren tegen de volgende afvaller. Gelukkig ging Bertie op haar strepen staan. In de finale kan ze Thomas alsnog terugpakken voor zijn sluwe idee.

8) Bertie was ijzersterk in halve finale

Na haar verblijf op Afvallerseiland vroegen veel kijkers zich af: hoe zal Bertie presteren in een zware proef? Door haar vroege exit uit het Basiskamp zagen we de boerin amper in actie komen bij fysieke krachtmetingen of moeilijke puzzelspellen. Maar bij haar terugkeer in de halve finale bleek Bertie een uitstekende proevenspeler. Ze voltooide de schatzoekwedstrijd als eerste en knikkerde zo de doorgewinterde Anna en Suzanne uit de race.

9) Bertie verdient (h)erkenning door Dio

Na die halve finale voegden Bertie en Thomas zich bij Dio, die zich al eerder had geplaatst voor de eindstrijd. Toen de boerin en de ex-wielrenner arriveerden bij de rapper, herkende Dio Bertie helemaal niet. Nou ja zeg! En niet veel later praatte Dio over de finale alsof het alleen een battle zou worden tussen hem en Thomas. Schande! Bertie verdient de eerste plaats alleen al voor wat (h)erkenning van Dio.

10) Bertie doorstond 28 dagen op Afvallerseiland

Maar de belangrijkste reden dat Bertie de finale moet winnen: wat een enorme bikkel ben je wel niet als je het bijna een maand lang volhoudt op dat kleine Afvallerseiland? Een unicum in de Robinson-geschiedenis. Eerst zat de boerin een paar dagen helemaal alleen, daarna zag ze de andere afvallers komen en gaan. Ondanks de verveling hield Bertie het vol. “Ik ben een nuchtere Zeeuwse”, verklaart ze haar succes. “Daar heb ik veel aan gehad. Het zorgde ervoor dat ik stug door kon gaan en me niet gek liet maken.”

Wij hebben er dus alle vertrouwen in dat Bertie zich ook in de finale niet gek laat maken. HOSTERNOKKE!

De finale van Expeditie Robinson 2016 is donderdag 22 december om 20.30 uur te zien op RTL 5.

Lees ook:
Boerin Bertie legt uit wat voor tattoo ze op haar buik heeft

Meer over