3 redenen waarom boerin Bertie en Esther nog samen zijn - en 3 waarom niet

In aanloop naar de BZV-ontknoping zet Televizier op een rij waarom de boeren nog samen zouden zijn met hun vrouwen en waarom juist niet. Vandaag: boerin Bertie.

Boerin Bertie was de afgelopen weken een hot topic in de media. Alles over de Zeeuwse boerin werd uitgeplozen: zo bleek ze multimiljonair te zijn en mee te hebben gedaan aan Te Land, Ter Zee En In De Lucht (met DJ Team Renesse). Maar waar het natuurlijk om ging was dat ze via Boer Zoekt Vrouw de liefde vond.

Bertie had het nodige te verduren in haar zoektocht naar een vrouw. Bij de dagdate vertrok Rosita zelf omdat ze ondertussen al een ander liefje had, en dat terwijl Bertie Rosita na de speeddate juist zo leuk vond. In de logeerweek werd het niet gemakkelijker en Bertie kreeg onlangs nog een trap na van de weggestuurde Katherine. De boerin koos voor Esther en er bloeide wel iets tussen die twee. Zou het nog steeds aan zijn? 

Televizier zet alles even op een rijtje: drie redenen waarom Bertie en Esther nog bij elkaar zouden zijn en drie waarom het toch zou kunnen mislukken tussen de twee.


Waarom zijn boerin Bertie en Esther nog bij elkaar?


1)
 Esther is er al vanaf het begin van overtuigd dat zij en Bertie de juiste match zijn. Voor het eerst ging Esther echt voor een vrouw en ze wist het zeker: de Zeeuwse boerin was het dekseltje op haar potje.

2) Boerin Bertie vond de logeerweek ontzettend lastig, wat zorgde voor veel ongemakkelijke momenten. Maar tijdens de citytrip zagen we haar helemaal opbloeien: in Berlijn bleek de boerin helemaal dol op Esther. "Jij bent mijn vrouw," zei die, waarop Bertie straalde: "En jij de mijne!"

3) Bertie en Esther passen perfect bij elkaar, blijkt uit de kleinste details. Ze delen bijvoorbeeld een liefde voor tatoeages: in de logeerweek was al te zien dat Esther tattoos op haar arm heeft en tijdens de citytrip bleek Bertie op haar buik getattoeëerd te zijn. Verder genieten de vrouwen allebei onwijs van Red Bull, wat Bertie in Berlijn haar 'levenselixer' noemde, en zijn ze juist weer minder fan van champagne ("Ik heb niet zo'n dorst").


Waarom zouden boerin Bertie en Esther uit elkaar zijn?


1)
 De gesprekken op de Zeeuwse boerderij verliepen vaak moeizaam en Bertie leek nogal gesloten. Is dit helemaal omgeslagen in Berlijn of zal het nog voor problemen zorgen tussen de dames?

2) In de logeerweek kwam het maar mondjesmaat ter sprake, maar boerin Bertie heeft kinderen. Esther lijkt deze kinderen nog niet ontmoet te hebben, ook al heeft ze wel op een van de kinderkamers geslapen. Zal het wel klikken en is Esther klaar voor een vrouw met kinderen?

3) Esther ziet er altijd tiptop uit en lijkt veel aandacht te besteden aan haar kleding, maar Bertie is niet zo'n fashionista. Zal Esther niet uitgekeken raken op Berties hoodies en haar oranje klaaroverjas?


Toegegeven, als zelfs de kleding erbij gehaald moet worden, blijkt het dus lastig om redenen te verzinnen waarom Bertie en Esther geen setje meer zouden vormen. We gaan er dus vanuit dat de dames gezellig samen op de reünie van Boer Zoekt Vrouw verschijnen. In de preview horen we Bertie zeggen: 'De buit is binnen', dus niets lijkt een goede afloop in de weg te staan. Maar helemaal zeker weten we het pas vanavond.


Lees ook:

Reageren