5 Golden Rings krijgt tweede seizoen

Het SBS 6-programma 5 Golden Rings krijgt een vervolg op SBS 6. De zender heeft een tweede seizoen van de quiz met Rik van de Westelaken besteld. Wanneer de reeks een nieuw leven wordt ingeblazen is vooralsnog onbekend.

Rik van de Westelaken maakte vrijdag ongetwijfeld een hupje van geluk. Hij blijft voorlopig quizmaster van het SBS 6-programma 5 Golden Rings. De zender kondigde aan dat er een tweede seizoen van het tv-programma komt. Dat heeft SBS 6 besloten naar aanleiding van de goede kijkcijfers in Nederland en Groot-Brittanniƫ.

Kijkcijfers

“In het Verenigd Koninkrijk scoort de interactieve kennisquiz 5 Golden Rings prachtige cijfers: 2,9 miljoen kijkers en 200.000 mensen die thuis live meespelen. Het marktaandeel lag tot bijna 16 procent boven het gemiddelde van ITV1, de grootste commerciĆ«le zender van de UK“, meldt de SBS. “Ook in Nederland ging de reeks succesvol van start met 640.000 kijkers en een marktaandeel van 9,8 procent voor SBS6.”

5 Golden Rings

5 Golden Rings is een interactieve kennisquiz, waarin twee duo’s tegen elkaar strijden. Op de grote ledvloer in de studio zijn afbeeldingen te zien, waar het antwoord op de vraag in te vinden is. De kandidaten geven een antwoord door ergens op deze afbeelding een gouden ring te leggen. Er zijn vijf levels en vijf ringen van verschillende grootte. Het winnende koppel wint geld. Leuk feitje voor de kijkers: iedereen kan thuis meespelen via een app.

Meer over:

Reageren