5 manieren waarop Jef Alberts uit GTST kan verdwijnen

30 April 2015 10:14 | amusement | Door Televizier

© Otto van den Toorn - RTL

Bartho Braat gaat na 24 jaar afscheid nemen van GTST. Op welke manier zal zijn personage Jef Alberts Meerdijk verlaten?

Jef Alberts is behalve Laura Selmhorst het personage dat al het langst meegaat in GTST, maar na 24 jaar houdt acteur Bartho Braat het voor gezien. Hij wil 'andere dingen doen', zoals in het theater staan. Dat betekent dat Jef binnenkort uit de soap moet worden geschreven. Op welke manier zal hij Meerdijk verlaten? Televizier zet vijf mogelijkheden op een rijtje.

5) Relatie met Julia Loderus

Misschien krijgt Jef een verhouding met Julia Loderus, de moeder van Tim die nu weer rondloopt in GTST. Speciaal voor het huwelijk van haar zoon kwam ze terug naar Meerdijk (nu gespeeld door Wendy Brouwer), maar nog steeds is ze in de soap te zien. Wordt er toegewerkt naar een romance tussen Jef en Julia, zodat zij hem kan meenemen de serie uit? Het zou een mooi einde zijn: eindelijk liefdesgeluk voor Jef, na zijn relaties met Karin, Sylvia, Barbara, Dorothea, Tanya én Frederique, die allemaal niet lang mochten duren. 

4) Geschept door een vrachtwagen

Een dood is voor veel soapacteurs een gedroomd einde, omdat het mooi is om een sterfscène te spelen. Jan Kooijman bijvoorbeeld was dolblij dat hij mocht overlijden in GTST. Als Bartho ook graag een dood wil spelen, kan die volkomen onverwacht komen, zoals bij Ardil twee weken terug. Het zou zomaar kunnen dat Jef Alberts bij het oversteken plotseling geschept wordt door een vrachtwagen. In één klap de serie uit.

3) Vechtpartij in De Koning

Een ander sterfgeval zou kunnen plaatsvinden in café De Koning, waarvan Jef de eigenaar is. Bij een heftige vechtpartij in het café zou Jef kunnen ingrijpen, waarna hij dodelijk wordt verwond door scherven van een bierglas. Een heldendood, want hiermee heeft hij de andere betrokkenen wel gered. Jef die na 24 jaar zijn leven geeft voor een jongere GTST'er, zou dat niet prachtig zijn?

2) Naar z’n broer in Japan

Hoe mooi een soapdood ook kan zijn, het kan best dat Bartho Braat de deur op een kier wil houden voor een terugkeer in GTST. Dan zou een vertrek naar het buitenland het meest logisch zijn. Gaat Jef Alberts zijn broer Robert opzoeken in Japan? Robert Alberts (een rol van Wilbert Gieske) kreeg in 2008 een baan aangeboden in Tokio. Kan Jef in Azië weer een bedrijf met zijn broer beginnen, zoals ze ooit deden met A&A?

1) Op zoek naar Karin

Wat ons betreft zou dit het mooiste vertrek van Jef uit GTST zijn: hij gaat op zoek naar zijn eerste vrouw Karin, die in het derde seizoen van de soap haar koffers pakte en nooit meer terugkeerde naar Meerdijk. Aanvankelijk wilde Karin niets meer met Jef te maken hebben, maar in seizoen 5 ging hij toch eens bij haar langs. Daarna liet ze echter amper nog iets van zich horen: zelfs toen dochter Dian Alberts in 2008 overleed, was Karin in geen velden of wegen te bekennen. Kan Jef nog herenigd worden met Karin? Een nieuw begin op hun oude dag, dat gunnen we Jef en Karin.

Lees ook:
Bartho Braat stopt na 24 jaar als Jef Alberts in GTST.

Meer over