Vertrouw 'm voor geen cent

5 redenen waarom Fons Hendriks de Mol is in Wie Is de Mol? 2024

1 maart 2024 15:24 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
Als presentator van Radar is Fons altijd de 'good guy', maar is die rol ook in Wie Is de Mol? 2024 voor hem weggelegd? In dit artikel nemen we de vijf beste hints door die wijzen naar hem als Mol.

Kun je nog wel wat meer overtuiging gebruiken?

Lees dan ook: Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol?-deelnemer Fons Hendriks 

Fons Hendriks

Wie 'Fons Hendriks' zegt, zegt in feite ook 'Radar'. Sinds 2017 werkt hij samen met Antoinette Hertsenberg om consumenten te helpen in hun strijd tegen bedrijven en de overheid. Van ondeugdelijke producenten tot malafide praktijken, Fons draait er al meer dan 5 jaar zijn hand niet voor om. Zou hij echter dit jaar zin hebben gehad in iets nieuws en vooral om eens niet de 'good guy' te zijn?

In dit artikel hebben we vijf hints verzameld die ons nog meer laat twijfelen.

Reden 1: Fons heeft zich al meermaals verraden

We kunnen nu wel doen of we nog twijfelen of Fons Hendriks de Mol nu wel of niet is, want laten we eerlijk zijn, hij heeft het al meermaals laten doorschemeren. Zo sprak hij in aflevering één al een man aan om hem niet naar een 'topito' te vragen, maar naar een 'topo' oftewel naar 'een mol'.

Check ook: Alle keren dat Fons Hendriks zich 'versprak' in Wie Is de Mol? 2024 

Verder gooide hij in aflevering twee op een heel random moment het woord 'Mol' eruit en ook in aflevering vier viel hij ons op. In de laatste paar minuten riep hij keihard: 'Wie is het?', terwijl de kandidaten er op dat moment nog niet eens van op de hoogte waren wat er in de kist zou zitten. Het had nog altijd een 'wat' kunnen zijn. Dus Fons, leg dat maar eens uit. 


Reden 2: Fons bemachtigt geen vrijstelling

Fons Hendriks slaagde er - net als Anna - niet in om in de allereerste opdracht van dit seizoen een topito te bemachtigen. Nu kunnen we doen of dit heel zielig voor hem is, maar laten we eerlijk zijn: als hij de Mol is, is dit waarschijnlijk gewoon van tevoren afgesproken. Eén topito stond immers niet alleen gelijk aan een vrijstelling, maar vooral - als de persoon in kwestie werd ontmaskerd - aan 1000 euro extra in de pot. Als een Mol iets niet wil, is het geld verdienen. Eén van deze twee moet het dus wel zijn!

Fons Hendriks in aflevering één WIDM
Fons Hendriks in aflevering één WIDM

Reden 3: Fons zorgt meermaals voor chaos

Als Fons dit jaar de Mol is, is er opnieuw gekozen voor een chaotisch persoon die niet bang is om van zich te laten horen. Dat bewees Fons al in de tweede aflevering, waarin de deelnemers aan de hand van coordinaten zo snel mogelijk borden moesten verplaatsen om geldbedragen te vormen. Pas als ze daarin zouden slagen, zou er geld in de pot komen. Uiteindelijk werd er slechts 0,- opgehaald en dat hebben de deelnemers vooral te danken aan Fons. Hij maakte er op zijn geheel eigen slinkse manier een zooitje van.

En als je dacht dat dit het enige moment was, heb je het mis. Ook in de derde aflevering probeerde hij op subtiele wijze zand in de motor te gooien. Jeroen Spitzenberger stak daar alleen een stokje voor.

Fons Hendriks zorgt voor chaos
Fons Hendriks zorgt voor chaos

Reden 4: Fons heeft al bewezen uitstekend te kunnen liegen

Naast chaotisch kan Fons ook liegen als de beste. In de vierde aflevering wist hij misdaadjournalist Kees van der Spek meermaals op het verkeerde been te zetten door aan te kondigen dat hij enorm veel geld aan het verdienen was. Niets was echter minder waar, zo zagen de kijkers. Hij was enkel bezig om jokers te verdienen en tijd weg te snoepen. 

Ook in aflevering zeven was hij niet helemaal eerlijk. Hij liet blijken behoorlijk onhandig te zijn met motoren. Wat weinig mensen alleen weten, is dat Fons wel degelijk ervaring hiermee heeft. Hij heeft zelfs rijlessen gehad om zijn motorrijbewijs te halen, zo blijkt uit de onderstaande foto.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fons (@fonshendriks)


Reden 5: Fons verstopt ook nog eens dingen

Liegen is één ding, maar dingen verstoppen is toch echt een ander verhaal. In de achtste aflevering visten de kandidaten erop los naar bordjes met woorden. We zagen onder meer hoe Anna en Rian allebei afzonderlijk van elkaar het woordje 'Mol' op visten. Nu is dat op zichzelf staand natuurlijk niet enorm verdacht, maar toch was er hier iets geks aan de hand: aan het einde van de opdracht hing er slechts eenmaal het woord 'Mol' op de enorme waslijn.

We horen je denken: wat is er met dat andere bordje gebeurd? Nou, wij kunnen het natuurlijk niet hard maken, maar we verdenken Fons ervan dat hij het bordje heeft weggemoffeld. In de onderstaande video is namelijk goed te zien hoe zijn T-shirt wel erg verdacht opbolt...

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over