Speelt ie een spel?

5 redenen waarom Kees van der Spek de Mol is in Wie Is de Mol? 2024

1 maart 2024 14:22 | amusement | Door Judith Regeling

© NLZiet
We weten allang dat Kees van der Spek een kei is in het jagen op misdadigers, maar zou hij ook een dubbelrol kunnen spelen? In dit artikel bespreken we vijf redenen waarom hij weleens de Mol zou kunnen zijn in Wie Is de Mol? 2024.

Heb je nog meer overtuiging nodig?

Lees dan ook: Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol-deelnemer Kees van der Spek 

Kees van der Spek

Als je de kijkers van Wie Is de Mol? van tevoren had gevraagd wie hun droommol zou zijn, was het goed mogelijk geweest dat je regelmatig het antwoord 'Kees van der Spek' had gekregen. Normaal strijdt hij namelijk tegen onrecht, dus hoe leuk zou het zijn als hij nu zelf een vies spelletjes speelt en voorkomt dat er veel geld in de pot komt. We weten voor alsnog niet of dit het geval is, maar onze vermoedens uitspreken kan natuurlijk altijd.

In dit artikel bespreken we dan ook de vijf beste hints die stuk voor stuk wijzen naar Kees van der Spek als Mol. 

Reden 1: Kees zit altijd achter de afvaller

Eén keer is toeval, twee keer is verdacht, maar drie keer of zelfs vaker? Dan kunnen we het gewoon niet meer negeren. Als je tot nu toe elke aflevering hebt gezien, heb je vast wel gemerkt dat Kees van der Spek altijd degene is die de afvaller van de week als eerste aanraakt. Echt altijd, van Babs, Jip, Justin, Jeroen, Tooske tot Rian. Het kan dan ook bijna niet anders dan dat hij - als Mol - van tevoren krijgt ingefluisterd achter wie hij moet zitten. Voor toeval is het allang te laat.

Kees van der Spek achter afvallers in WIDM
Kees van der Spek achter afvallers in WIDM


Reden 2: Kees is niet bang om geld uit te geven

In de slotfase van aflevering zeven kregen de deelnemers een keuze: ze konden testvragen uit de finaletest bekijken voor 500 euro uit de groepspot, of ze konden dit aanbod afslaan en zelf een bedrag inleggen voor een vrijstelling. Kees van der Spek besloot zonder enige gene maar liefst 2000 euro in te zetten om door te kunnen.

Je kunt je afvragen: zou een Mol dat doen? Hij of zij is sowieso verzekerd van een plek in de finale, dus echt nodig heeft deze persoon het niet. Aan de andere kant, de Mol draait zijn hand ook niet om voor een bedragje meer of minder. 

Kees biecht wat op in WIDM 2024
Kees biecht wat op in WIDM 2024


Reden 3: Kees neemt vaak plaats op sleutelposities

Aangezien de Mol van tevoren precies weet wat ze die dag gaan doen, kan hij of zij zich voorbereiden en alvast bedenken welke positie het beste zal werken om te kunnen mollen. Heel toevallig is het dan ook niet dat Kees van der Spek dit seizoen regelmatig op sleutelposities stond. Zo vaak zelfs dat onze eigen Wie Is de Mol?-verslaggever Patrick Martens er zijn vraagtekens bij zet.

Reden 4: Kees verdenkt de afvallers maar valt niet af

Kees van der Spek zit niet alleen maar achter afvallers, hij verdenkt ze ook nog eens. In de achtste aflevering liet de misdaadverslaggever er geen twijfel over bestaan dat hij Rian hoog op zijn lijstje had staan. "Ik zit er een beetje mee. Ik heb in mijn hoofd geplant dat Rian de Mol is. Omdat ik denk dat zij misschien de rol van haar leven aan het spelen is", vertelde hij dan ook aan de camera's. Heel opvallend, want inmiddels weten we ook dat zij het niet is.

Heeft Kees al die tijd vooral geluk gehad dat hij niet de meeste aantal vragen fout had óf kan hij gewoon niet afvallen? De Mol gaat immers nooit naar huis.

Kees van der Spek in Wie Is de Mol? 2024
Kees van der Spek in Wie Is de Mol? 2024


Reden 5: De statistieken wijzen naar Kees

We kunnen nog uren blijven gissen, maar één ding is zeker: cijfers liegen niet. Het is dan ook maar goed dat Molloot Rutger op onderzoek is uitgegaan om te achterhalen hoe groot de kans nu precies is dat Kees iedere aflevering weer achter de afvaller zit zónder zelf af te vallen. Klein, is de conclusie. De kans dat dit allemaal op toeval berust, is namelijk slechts 0,178%. Laat dat maar even op je inwerken.

Meer weten over deze hint? Bekijk dan de onderstaande video.


Wie Is de Mol?
 is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over