5 Tegen 5 terug met Ruben Nicolai op RTL 4

RTL 4 brengt vanaf 31 oktober het oude vertrouwde spelprogramma 5 Tegen 5 terug op televisie. En de nieuwe presentator heet Ruben Nicolai. 

Ruben Nicolai is de opvolger van een indrukwekkende rij aan namen die allemaal al eens 5 tegen 5 presenteerden: Willem Ruis, Winston Gerschtanowitz, Gordon, Carlo Boszhard en Peter Jan Rens. Het programma is dan ook niet nieuw voor Ruben: „Ik keek het vroeger met gekamde haartjes in pyjama op de bank en heb er ontzettend veel zin in.”

5000 euro

In 5 Tegen 5 spelen twee teams van vijf spelers bestaande uit familieleden tegen elkaar. In totaal spelen ze vijf rondes en een finale. Per ronde krijgen de teams één vraag. Elke vraag is eerder aan 100 mensen voorgelegd: een dwarsdoorsnede van de Nederlandse bevolking. Het doel van het spel is om te raden wat het Nederlandse publiek heeft geantwoord op deze vraag. De teams winnen geld voor elk goed geraden antwoord. De waarde van elk antwoord staat gelijk aan het aantal mensen dat het juiste antwoord heeft gegeven. Het team dat na de vijfde ronde de meeste euro’s heeft verzameld, speelt de finale, waarin het kans maakt op 5000 euro.

5 Tegen 5 vanaf 31 oktober om 19.00 uur bij RTL 4.

Reageren