De TV Kantine en meer

5 vragen aan Carlo Boszhard

4 April 2019 14:04 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Hij is de nieuwe columnist van Televizier en heeft nog veel meer aan zijn hoofd. De TV kantine bijvoorbeeld en krijgen Carlo Boszhard en Irene Moors weer een eigen show?

Tekst: Tamar Salee

1 Wat leuk: je bent onze nieuwe columnist!
“Heel erg leuk! Ik lees ­Televizier al sinds mijn jeugd; mijn moeder had het blad al. Het is leuk geschreven, er staan goede artikelen in en het is positief, maar met een eigen mening. Daar houd ik van. Ik was dus heel vereerd toen ik werd gevraagd als nieuwe columnist.”

2 Je volgt Peter van der Vorst op, hij had een sterke mening. Kunnen we dat van jou verwachten?
“Ja. Ik ga natuurlijk geen mensen schofferen - dat past niet bij me - maar geef wel mijn mening met een knipoog. Mij wordt ­regelmatig om mijn mening ­gevraagd – ik weet veel over het Songfestival, musicals en de tv-wereld – maar ik realiseer me ook: wie zit er nog te wachten op het zoveelste standpunt? Soms zijn de mensen veel te negatief. Neem De luizenmoeder; ik vind dit het beste seizoen. Maar ­omdat het vorig jaar zo’n hype was, wordt er nu ineens heel ­negatief over de serie gedaan. Waarom nou? Ik zal dus ook weleens een tegengeluid laten horen op negatieve berichten.”

3 Vorige week startte De TV kantine. Heb jij er ook naar uitgekeken?
“Nee, ik kijk er altijd tegenop! Tijdens de opnames houd ik door alle make-up vocht vast. En ­omdat ik de serie schrijf en produceer, erin meespeel en ook de montage doe, kan ik er niets naast doen. Zo ben ik een half jaar uit de roulatie. Het duurt ook altijd een paar weken voordat ik weer tot mezelf ben gekomen. Maar ik wil niet klagen: ik krijg er zó veel liefde voor ­terug. Ik kijk ook altijd uit naar de ­reacties op het programma.”

4 Je was voor het laatst op tv met Een goed stel hersens. Wat heb je in de tussentijd gedaan?
“We leefden toen toe naar de Christmas show. Verder werk ik voor Herrie in het Bos, het tv-productiebedrijf van mij en mijn partner Herald. Ik ben ook eigenaar van Benny Vreden, waarmee we afscheidsmusicals voor basisscholen verzorgen. En er komt straks iets nieuws aan bij RTL. Ik ben dus lekker bezig. Sterker: ik moet vaak dingen afzeggen, omdat ik geen tijd heb. Ik ben 49 en haal echt de krenten uit de pap.”

5 Tot slot; is de kans groter geworden dat jij en Irene Moors weer een tv-show krijgen, nu er zo veel sterren bij RTL zijn weggegaan?
“Dat zouden Irene en ik heel leuk vinden, we willen het graag. Irene en ik hebben ­samen drie iconische programma’s gemaakt: Telekids in de ochtend, Life & cooking in de middag en De TV kantine op prime-time. We zijn er echt trots op dat we bij zo veel generaties ­bekend zijn en we willen graag de volgende stap maken: een ­programma in de avond of late night. Maar dat moet je ­gegund worden. Op dit moment zitten die tijdstippen al vol. Het komt wel. Maar wanneer weet ik niet.”

De TV kantine | Zaterdag | 22.00 uur | RTL 4

Meer over