5 vragen aan Mr. Frank Visser

28 maart 2016 12:22 | amusement | Door Televizier

© SBS/Elvin

Nadat twintig jaar bij de NCRV, verhuisde Mr. Frank Visser afgelopen zomer naar SBS 6. Met Viktor Brand lost hij conflicten op in Mr. Frank Visser Doet Uitspraak.

Vanwaar de overstap?

„Ik heb het altijd naar mijn zin gehad bij de publieke omroep, maar na twintig jaar dacht ik: dit is hét moment voor iets anders. Ik was meteen enthousiast toen SBS 6 mij benaderde. De zender past enorm bij mij: dicht op de gewone mens. Wat het ook aantrekkelijk maakte, is dat ik deels een nieuw kijkerspubliek moet veroveren. Ik ga voor avontuur.”

In hoeverre is dit programma anders dan De Rijdende Rechter?

„Alles gebeurt op locatie, ook de hoorzitting. Die vindt plaats in een nabijgelegen kroeg of buurtcentrum. Ik neem mijn lederen stoel, bureau met groene lamp en wetboeken mee. Daardoor heb ik niet weken de tijd om met een uitspraak te komen. Ik moet aan het einde van de dag een oplossing hebben; het is echt een kort geding. Dat maakt het extra spannend voor mij. Een ander verschil is dat na mijn uitspraak direct tot actie wordt overgegaan. Als mijn oordeel is dat een schutting om moet, dan staat bij wijze van spreken de aannemer al met ronkende motoren te wachten.”

Dus de kwesties over te hoge tuinhekjes blijven terugkomen? 

„Conflicten over schuttingen en recht van overpad hebben we nog niet gehad. Dit zijn meer maatschappelijke problemen, zoals in de eerste aflevering een vermeende muizenplaag. Andere zaken die voorbijkomen: een hout­kachel die voor overlast zorgt, bewoners die klagen over een bardancing in hun wijk, de komst van een shoarmazaak waardoor de bovenburen de hele dag in de shoarmalucht zitten. Overigens zijn klachten over tuinhekjes van harte welkom hoor, want dergelijke zaken doe ik nog steeds graag.” 

Hoe bevalt de samenwerking met Viktor Brand?

„Heel goed. Er was meteen een klik. Wat ik prettig aan hem vind, is zijn relativeringsver­mogen en gevoel voor humor.”

Wat vindt u van de nieuwe ‘rijdende rechter’ John Reid?

„Daar doe ik geen uitspraak over. Volgens mijn vrouw is hij in elk geval een stuk knapper dan ik, haha. Wat ik wel vreemd vind: KRO-NCRV wilde het programma vernieuwen, maar in feite hebben ze alleen mij vervangen. Zelfs de titel is hetzelfde gebleven, terwijl
ik zou denken: had het dan Rechter Reid genoemd of zo. Nu moet hij zo’n last op zijn schouders dragen.” 

 Mr. Frank Visser Doet Uitspraak 21.30SBS 6


Meer over