5000ste aflevering GTST 184.000 keer bekeken op second screen

Maar liefst 184.000 mensen bekeken de 5000ste GTST vrijdag op een tweede scherm. Daarin was een extra verhaallijn te zien.

Fans konden een app downloaden waarin ze de feestelijke GTST-aflevering vanuit een ander perspectief konden bekijken op hun smartphone of tablet. En dan is 184.000 een prima cijfer voor een dergelijk experiment. Volgens RTL 4 ging het allemaal van een leien dakje: „De app en de tv-uitzending sloten echt naadloos op elkaar aan. Als je iemand iets hoorde zeggen op de app werd er in de tv-aflevering geantwoord. Dat is ook een compliment voor de mensen in de montage”.

Zomercliff

De 5000ste aflevering van GTST deed niet onder voor een zomercliffhanger. Nina (Marly van der Velden) is met Vincent (Oscar Aerts) op vakantie bij de Dode Zee. De romantische reis loopt slecht af: Nina is vermist en doolt ergens in de woestijn rond en een enge man zit achter haar aan. Lucas en Lorena komen Vincent te hulp en starten een zoektocht.

Gemist

Wie de 5000ste aflevering vrijdagavond gemist heeft, of wie alsnog de extra aflevering wil bekijken, kan terecht op RTL XL of op GTST.nl. Op beide platformen kunnen kijkers beide afleveringen van GTST in splitscreen terugkijken.

Reageren