Overzicht

6x waarom Beau van Erven Dorens de perfecte presentator is voor Race om de Ringen

26 mei 2022 10:05 | amusement | Door Jef Willemsen

© Shotbysud

Zes aanstaande echtparen gaan samen met Beau van Erven Dorens op avontuur in Race om de Ringen. De uitdagende spelshow lijkt gemaakt voor de veelzijdige presentator die graag zijn grenzen verlegt.

  1. Beau en de ringen

In Race om de Ringen neemt Beau van Erven Dorens zes verloofde bruidsparen mee naar Jordanië. In een spannende afvalrace trekken ze de komende weken door dit ruige land vol uitersten. Van de ijzige bergen in het noorden via de groene Jordaanvallei naar de bloedhete Wadi Rum-woestijn in het zuiden. De stellen moeten bewijzen dat ze echt bij elkaar horen. Alleen zo maken ze kans op de toepasselijke hoofdprijs: een volledig verzorgde huwelijksreis.

  1. Beau is ervaringsdeskundige

De presentator koos zelf voor Jordanië, omdat hij weet hoe prachtig en uitdagend het land kan zijn. Voor zijn avontuurlijke reisprogramma Beaufort trok hij in 2016 ruim honderd kilometer met een kameel door de Jordaanse woestijn: “Het was behoorlijk taai: ik ben daar bijna gestorven in de 52 graden hitte. Onder zulke stress zie je pas echt wat je aan elkaar hebt.”

  1. Beau en de liefde

Beau van Erven Dorens is al meer dan twintig jaar getrouwd met Selly. Samen voeden ze hun vier puberzoons op. Selly is niet altijd blij met de behoefte van haar echtgenoot om tot het uiterste te gaan. Toen hij bij de opnames van Beaufort bijna omkwam op zee was voor haar de maat vol. “Ze zei tegen me: ‘Nog één zo’n streek en dan ga ik van je af en gaat alles naar de knoppen.’” De presentator koos daarop voor minder levensbedreigende programma’s zoals Five Days Inside, waarvoor hij in 2018 de Gouden Televizier-Ring won.

  1. Beau de belangstellende

De drang om kennis en ervaringen op te doen is ook een van de belangrijkste redenen voor het succes van de presentator. Zo is hij in de quiz Weet Ik Veel net zo leergierig als de honderd studenten in de studio. In zijn talkshow Beau bespreekt hij met interesse het nieuws van de dag en in Lago di Beau ging hij uitgebreid de diepte in met zijn gasten.

  1. Beau blijft betrokken

Van Erven Dorens is oprecht betrokken. Na twee seizoenen 5 days inside moest hij het stokje doorgeven, omdat hij de heftige verhalen die hij hoorde niet kon loslaten. Met sommige deelnemers uit zijn programma’s heeft hij nog altijd contact. Zo ook met Patrick uit The Rotterdam ProjectHij leerde hem kennen als verslaafde dakloze, inmiddels is hij al jaren clean, succesvol als fotograaf én vader van baby Floris. Uiteraard kwam Beau trots op kraamvisite.

  1. Beaus bescheiden blunder

Niet alles wat de enthousiaste presentator aanraakt verandert in goud. Eind 2020 lanceerde hij RTL Exclusief, een satirisch programma waarin komieken met behulp van digitale trucage prominenten persifleerden. Kijkers reageerden hier zo slecht op dat de show binnen twee afleveringen veranderde in een nieuwsquiz met Gerard Joling en Francis van Broekhuizen. Na zes uitzendingen viel het doek, maar Beau ging zoals altijd vol vuur verder.

Race om de Ringen is vanaf donderdag 26 mei wekelijks om 20:30 uur te zien op RTL4.

Meer over