700.000 Netflix-abonnees in Nederland

Nederland is gevallen voor al het mooie dat Netflix te bieden heeft. Het aantal abonnees van de streamingdienst is binnen een jaar verzevenvoudigd. Da’s niet niks!

Netflix is wereldwijd dé nummer 1 streamingdienst, en dat is in Nederland langzamerhand ook te merken. Ongeveer 700.000 Hollanders kijken met veel liefde naar series als House Of Cards en Orange Is The New Black.

Netflix

Digital TV Research heeft het aantal Netflix-abonnees vastgesteld op basis van eigen onderzoek. Uit de analyse blijkt dat de streamingdienst in Nederland meer abonnees heeft dan in Duitsland, België en Frankrijk, waar er volgens de schattingen respectievelijk 125.000, 30.000 en 100.000 mensen lid zijn.

Abonnees

Nederland heeft overigens niet de meeste Netflix-abonnees van Europa. Groot Brittannië (2,85 miljoen gebruikers) en Scandinavië (2 miljoen gebruikers) beschikken over een grotere club binge-watchers. In de Verenigde Staten zijn ruim 36 miljoen mensen lid van de streamingdienst.

Series

Het aantal abonnees in Nederland zal de komende tijd in ieder geval flink toenemen. De streamingdienst zet binnenkort twee veelbelovende series in de catalogus.

 

Reageren