Aandacht viel boerin Bertie mee: Zeeland is te ver

12 november 2017 10:10 | amusement | Door Televizier

Bertie Steur zegt dat de media-aandacht die ze kreeg tijdens haar deelname aan tv-programma Boer zoekt vrouw erg meeviel. Het feit dat ze in Zeeland woont, hielp volgens haar.

Dit vertelde de boerin aan het blad Vriendin. Bertie zegt dat journalisten vaak niet zo ver willen rijden. “Zeeland is gelukkig ver weg, dus bij mij stonden de media niet zo vaak op de stoep. Toch kun je van tevoren niet goed inschatten hoe ver het gaat met de belangstelling.

Zeeland

Bertie woont in Renesse. “In het dorp kent iedereen me, maar toen ik net bij de bakker kwam, zat er een toerist die heel hard ‘Hé, Boer zoekt vrouw’ riep. Soms schreeuwen mensen ook, en dan loop ik er gewoon naast.”

Boer Geert en boer Tom

De deelname van de populaire boerin vond alweer tweeënhalf jaar geleden plaats. Ze zegt dat anderen meer last van hun deelname hebben gehad. “Ik wist wel dat er veel mensen kijken, maar de impact is best heftig. Boer Geert was een dankbaar onderwerp voor de media, omdat hij altijd wel wat geks zei.” En ook boer Tom was vaak de Sjaak, volgens Bertie. “Want hij woont niet zo ver bij Amsterdam vandaan.”

Expeditie Robinson

Toch heeft ook Bertie veel leuke kansen gekregen na haar deelname aan Boer zoekt vrouw. In 2016 won ze de finale van Expeditie Robinson en begin 2017 kreeg ze een relatie met Rosita die ze kende van de opnames van Boer zoekt vrouw. In 2017 ontving ze de Vrouw in de Media Award voor de regio Zeeland. Ze had ‘in alle opzichten bijgedragen aan het doorbreken van rolpatronen’.

Meer over