Pijnlijke zaak

Vrouw (22) doet aangifte seksueel misbruik tegen Marco Borsato

14 december 2021 14:16 | amusement | Door Judith Regeling

© ANP Kippa / Jeroen Jumelet
Een 22-jarige vrouw heeft maandag aangifte gedaan tegen Marco Borsato vanwege 'onzedelijke betastingen', zo meldt De Telegraaf vanmiddag. Het OM start een onderzoek.

Volgens het krantenartikel zou het slachtoffer de dochter zijn van één van zijn (oud-)werknemers. Marco vervulde voor haar een (stief)vaderrol nadat haar eigen vader overleed.

Slachtoffer

De vrouw zou hebben verklaard dat Marco Borsato in de periode van 2014 tot 2019 meermaals handtastelijk is geweest, op diverse intieme delen van haar lichaam. "Mijn moeder werkte voor Marco en zodoende kwam hij regelmatig over de vloer", valt te lezen in De Telegraaf. Het misbruik begon na de dood van mijn vader. Ik voelde me smerig om wat hij met me deed maar durfde me niet te verzetten omdat ik bang was voor de gevolgen." 

Marco Borsato

Inmiddels heeft de zanger via zijn advocaat Knoops gereageerd op de aangifte. "Ik heb zojuist kennisgenomen van het feit dat aangifte jegens mij is gedaan", laat hij weten in een reactie. "De aangifte is duidelijk een reactie op het door mij aangevraagde onderzoek bij het Openbaar Ministerie. Het is goed dat er nu een aangifte ligt, want die kan dan betrokken worden bij het onderzoek dat ik heb gedaan."

De zanger zelf ziet de uitkomst met vertrouwen tegemoet. "Ik ontken zoals bekend alle aantijgingen die ik tot dusverre alleen via de pers mocht vernemen." 

Meer over