'Gedoe'

Ophef over aanmeldprocedure Met Het Mes Op Tafel

8 oktober 2020 09:20 | amusement | Door Jef Willemsen

© Omroep MAX
In het huidige digitale tijdperk kan meedoen aan Met het mes op tafel uitsluitend per post. Dit tot verbazing van menig liefhebber.

Presentator Herman van der Zandt gaf uitleg over de ietwat achterhaalde aanmeldprocedure. 

Handmatig

Zo'n beetje elk tv-programma zoekt tegenwoordig kandidaten per mail of via een digitaal aanmeldformulier, maar Met het mes op tafel doet het anders. Wie mee wil doen, moet eerst online een voorselectie doorstaan en mag daarna een aanmelddocument downloaden dat handmatig moet worden ingevuld. 

Handschrift

In de uitzending van dinsdag 6 oktober mopperde één van de kandidaten over deze gang van zaken. Printen, invullen en per post versturen is een hoop gedoe. Herman van der Zandt verklaarde de redenen voor deze werkwijze. Het is een goede check voor het handschrift, de antwoorden in de quiz moeten immers uitgeschreven worden en goed leesbaar zijn. Ten tweede is de procedure een mooie manier om écht gemotiveerde kandidaten te krijgen die er wat voor over hebben om mee te doen.

Aanmeldingen

Overigens heeft de kennis- en blufquiz aan belangstelling geen gebrek. Ieder seizoen krijgt de redactie honderden aanmeldingen, maar er is per serie slechts plek voor 45 spelers aan de pokertafel van Van Der Zandt. Alle aanmeldingen worden wel bewaard, dus wie schrijft, die blijft.

Aanmelden voor Met het mes op tafel kan via deze link.

Meer over