Foto's van Shonda Rhimes

Achter de schermen bij Grey's Anatomy

5 maart 2019 16:02 | amusement | Door Televizier

© Shondaland
Grey's Anatomy is officieel de langstlopende medische dramaserie in de televisiegeschiedenis. Ter ere daarvan deelt bedenker Shonda Rhimes haar persoonlijke fotoalbum van de eerste dagen van de serie.
Bij elke foto schrijft ze een persoonlijk stukje tekst met herinneringen of grappige informatie. Meer zien? De hele reeks staat op de website van Shondaland.

De eerste foto die Shonda deelt was in het begin van de serie - dit is zelfs de eerste fotoshoot met een echte fotograaf. "Het is wazig", schrijft ze. "Maar daardoor heeft het iets magisch, vind ik."De tweede foto is van Sandra Oh, die Cristina Yang speelde. Ze had voor elke scene een lange discussie over personage. Inmiddels maakt de actrice furore met Killing EveT.R. Knight speelde George O'Malley maar verliet de show na het vijfde seizoen omdat er niet veel speelde rondom zijn personage. Op onderstaande foto besprak hij de aflevering waarin George met Dr. Burke moest werken waarna hij 007 werd genoemd.Dr. Burke zelf (Isaiah Washington) werd ontslagen na een denigrerende opmerking over Knights geaardheid, maar hij was blijkbaar wel heel gezellig. "Deze mannen deden er alles aan om me aan het lachen te krijgen op de set", schrijft Rhimes.Meer achter de schermen dan onderstaande foto kun je bijna niet verzinnen. Cast en crew doden samen de tijd tussen de opnames door.Nog zo'n typisch momentje in de televisiewereld: de acteurs die met elkaar zitten te kletsen als de camera's uitstaan. Shonda: "Ik kwam erachter dat ze elkaar op deze momenten echt leerden kennen."De laatste foto die we delen is van Ellen Pompeo, die (nog steeds) Meredith Grey speelt. Shonda: "Dit vind ik de schattigste foto van allemaal. Een van mijn favorieten. Ellen lijkt het helemaal naar haar zin te hebben op het werk."

Meer over