Wijnen, klussen en hysterie

Achtste seizoen Chateau Meiland: verbouwen en besparen op de schoonmaaksters

28 februari 2023 10:51 | amusement | Door Susanne Jansen

© Tom Cornelissen
Het achtste seizoen van Chateau Meiland is gisteravond begonnen. En hoe kan het ook anders, ook in dit nieuwe seizoen kunnen de hysterie, het kibbelen, het klussen en natuurlijk het wijnen niet ontbreken.

In de aflevering van gisteravond zagen we hoe de familie Meiland nog druk bezig is met de verbouwing van hun eigen villa, maar toch al plannen maken om een Bed en Breakfast met maar liefst 14 slaapkamers vanaf de bodem opnieuw op te bouwen. Gelukkig heeft hun oude aannemer uit Hengelo de gouden tip: een vervallen boerenhoeve in het oosten van het land.

Het pension wordt aangekocht en dient ook verbouwd te worden. In seizoen acht speelt het nieuwe pension, Code Rosé, een grote rol. Erica Renkema en Martien Meiland hoeven gelukkig niet alleen te verbouwen, dit gaan zij samen met hun dochters Maxime Meiland en Montana Meiland doen. 

Maxime moet besparen

Ook was in de aflevering van gisteren te zien hoe dochter Maxime vertelde over de aanschaf van haar miljoenenvilla. De aankoop heeft namelijk nogal wat gevolgen. "Het is zo'n duur huis. Heel veel dingen moet een streep doorheen. De auto moet eruit. Geen schoonmaaksters meer. De kindjes gaan gewoon naar huis, dus Claire gaat niet meer naar de buitenschoolse opvang. Vivé gaat een keer in de week, beetje socialiseren,” aldus Maxime. Het gaat zelfs nog even over stoppen met paardrijden.

Maxime vertelde precies berekend te hebben hoe ze toch netjes kan rondkomen.

Het is allemaal een groot verschil met haar zus Montana. Zij was 8 jaar lang samen met haar vriend Dirk, toen eind 2022 bekend werd dat de twee uit elkaar gingen. "Dit figuur heeft niks. Woont nog in een huurhuis en heeft een balkonnetje van een vierkante meter," zegt ze over zichzelf. Ze staat versteld van de uitgaven van haar familie.

Nieuwe huisdieren

En terwijl het over bezuinigen gaat, vraagt Erica of Maxime niet nog een hondje erbij wil hebben. Volgens Martien is dit een rare vraag, want dat kost ook geld. 

Maar wat blijkt.. Erica en Maxime hebben al een afspraak gemaakt om te gaan kijken naar twee honden. Het zijn twee oudere honden die hun laatste jaren bij de familie kunnen sluiten. Ze komen of allebei bij Maxime te wonen of allebei bij Erica en Martien. Martien is hier minder over te spreken. ''Ik wil geen honden meer, we hebben al twee honden. Dit is toch verschrikkelijk. Ze pissen wel mijn kleed helemaal onder'', zegt hij erover.

Kijkers

En ook de kijkers thuis laten van zich horen op Twitter. Dat het weer een seizoen vol gegil en hysterie gaat worden is in ieder geval na aflevering 1 al duidelijk. 

De volgende aflevering van Chateau Meiland is maandag 6 maart om 20:30 uur te zien op SBS6. 

Meer over