Acteur Bud Spencer (86) overleden

De Italiaanse acteur Carlo Petersoli, beter bekend onder zijn pseudoniem Bud Spencer, is overleden. Dat heeft zijn familie bekend gemaakt op zijn Facebook-pagina. Spencer werd 86 jaar oud. 

Spencer (foto rechts) vergaarde zijn faam voornamelijk als acteur in zogenaamde spaghettiwesterns. Hierin vormde hij regelmatig een duo met landgenoot en collega Terence Hill (echte naam Mario Girotti).

Humor

De westerns van Spencer en Hill staan bekend om hun komische momenten. De lompe grote Spencer en de tengere, maar slimme Hill vormden een succesvol duo dat maar liefst achttien films zou standhouden. 

Lange carrière

De Italiaan speelde in meer dan zeventig films en kende een lange carrière. Spencer maakte zijn debuut op het witte doek met een bijrolletje in Quo Vadis (1951). De eerste film met Hill als kompaan was Annibale (1959) (Hannibal). Spencer en Hill waren voor het laatst samen te zien in Botte di Natale (1994) (Troublemakers).

Zwemmen

Voordat Spencer te zien was in komische actiefilms, was hij een professioneel zwemmer. In 1952 en 1956 was hij namens Italië actief op de Olympische Spelen in Helsinki en Melbourne, maar hij behaalde geen medaille. 

Reageren