Adam Zkt. Eva wint vakprijs op tv-beurs in Cannes

13 april 2015 14:09 | amusement | Door Televizier

© RTL Nederland - Nick van Ormondt

Adam Zkt. Eva heeft een internationale tv-prijs te pakken. De naakte datingshow werd uitgeroepen tot beste en meest innovatieve reality-format van 2014.

Adam Zkt. Eva kreeg de prijs op MIPTV, de jaarlijkse grote tv-beurs in Cannes. Een internationale jury verkoos het RTL 5-programma, waarin dates elkaar naakt ontmoeten op een tropisch eiland, tot 'beste en meest innovatieve format' van afgelopen jaar in de categorie reality.

Eyeworks

Producent Eyeworks is blij met de prijs. "Het winnen van een award met als jury vakgenoten van over de hele wereld is een enorme boost voor het bedrijf," aldus directeur Sander Emmering. "We zijn erg blij met de waardering voor dit fantastische format, maar het allerleukst is natuurlijk om te zien dat een in Nederland ontwikkelde formule de hele wereld overgaat."

Spanje en Duitsland

Adam Zkt. Eva is in Nederland aan het tweede seizoen bezig en wordt hier gepresenteerd door Nicolette Kluijver. Ook in Spanje en Duitsland komt er dit voorjaar een tweede reeks op de buis. Tot nu toe is het format aan tien landen verkocht en Eyeworks hoopt dat er na deze prijs nog meer landen interesse tonen op de tv-beurs.

Lees ook:
Een interview met Nicolette Kluijver en deelnemers Edwin en Nicole over het tweede seizoen Adam Zkt. Eva. 

Meer over