Oplichters Aangepakt

Addy uit Helemaal het Einde blijkt een soort sekteleider

24 november 2021 15:21 | amusement | Door Irma Tomas

© RTL
In 2017 deed Addy met zijn gezin mee aan Helemaal het Einde, een RTL 4-programma waarin gezinnen een nieuw leven begonnen in het buitenland. Inmiddels blijkt Addy een oplichter, zo ontdekte Kees van der Spek in Oplichters Aangepakt op RTL 5.

Tijdens Helemaal het einde werkte Addy van Wichen al menig kijker op de zenuwen omdat hij heel veel praatte maar tegelijkertijd bijzonder weinig zei. Bovendien mislukten al zijn projecten. Addy vertrok met zijn gezin naar Chili en probeerde daar een stroopwafelhandeltje op te zetten, daarna kwam er iets met alpacas en hij wilde ook een camping. Uiteindelijk kwam het gezin terug naar Nederland.

Coronasceptici

Kees van der Spek ontmoette Addy in Portugal waar hij sinds een tijdje een soort ideale samenleving op Christelijke basis voor coronasceptici is begonnen. Maar de Nederlandse gezinnen die in het project stapten hadden al gauw genoeg van de stichter en zijn regels. Volgens een van de bewoners werden ze voortdurend in de gaten gehouden en moesten ze zelfs aan Addy melden wanneer ze hun eigen grond verlieten. 

65.000 euro

Veel van de gezinnen kozen eieren voor hun geld en wilden weg, maar ze krijgen hun ingelegde 65.000 euro niet meer terug van Addy. Zeven ex-bewoners hebben daarom een advocaat in de arm genomen om hun geld terug te eisen. 

De aarde is plat

Addy zelf heeft gereageerd op zijn site. Hij ontkent alles. "Leugens, leugens, leugens... We worden er doodmoe van. Maar ja, alles voor de kijkcijfers!" Addy heeft ook nog een tip voor Kees: "Begin eens met het lezen van de Bijbel. Daar staan trouwens ook bijna tweehonderd bewijzen in dat de aarde vast staat en plat is."

Meer over