Adelheid Roosen is de meest irritante BN'er

14 december 2015 22:44 | amusement | Door Televizier

© ANP Kippa

Het Nederlandse volk vindt Adelheid Roosen dit jaar de meest irritante BN'er in een reclame. Adelheid kreeg maar liefst 47% van de stemmen.

De kijkers van Radar gaven de actrice anti-prijs voor haar rol in de uitvaart-reclame van Yarden waarin ze een monoloog houdt over de dood. Adelheid heeft de prijs helemaal eerlijk verdiend, want ze bedacht de commercial zelf. Arie Boomsma werd tweede met 22% en Wilfred Genee maakt de top 3 vol.

TUI

De Loden Leeuw voor meest irritante reclame ging nipt naar 'Ontdek wat TUI met je doe' waarin een monster op reclame op vakantie langzaam verandert in een man. Weinig mensen begrepen wat de reisorganisatie precies wilde vertellen met het spotje. TUI kreeg 26% van de stemmen, de reclame van Brillenwinkel Specsavers zat daar vlakbij met 25% en de belspotjes van Simpel sluiten de top 3 met 24%.

Adelheid Roosen nam de prijs voor meest irritante BN'er zelf in ontvangst, zei dat ze irritatie helemaal niet erg vindt en dat levert dan weer veel postitieve reacties op.

Meer over