Zonder Paul

'Adje' van Bavel terug met eigen YouTube-serie

28 December 2019 09:12 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP
Adje komt terug in de spotlights! Acteur Arijan van Bavel, die zich als hulpje van Paul de Leeuw in zijn talkshow voor alles en nog wat liet gebruiken, is zijn eigen YouTube-serie gestart.

De 40-jarige Van Bavel doet dat op dezelfde manier met zijn oranje overhemd en het gebreide vest, maar nu wil hij wel iets stoerder voor de dag komen. Het kratje van Adje is namelijk een serie waarin Adje mag bewijzen dat hij geen watje is.

Proefafleveringen 

"Het idee ontstond met een aantal vrienden. We hebben in de zomer een aantal proefafleveringen gemaakt. Het mooie is dat ik niet weet wat mij te wachten staat. De crew heeft iets bedacht en ik mag het uitvoeren", stelt Van Bavel.

Adje-pak 

Ondanks dat hij al tien jaar niet meer in de huid van Adje is gekropen, wordt hij nog dagelijks aangeklampt als hij op straat loopt. Het opnieuw aanmeten van die rol moet dus een eitje zijn. "Ik word op straat nog dagelijks aangesproken als Adje, dus mensen zijn het zeker niet vergeten. Wat geestig is, is dat je op straat in je ‘Adje-pak’ weer als vanouds wordt herkend en men op de foto wil. Maar het allerleukste is dat mensen ook de uitdaging uit het kratje met mij aan willen gaan."

Het kratje van Adje is sinds donderdag te zien op YouTube. Er komt in alle even weken op donderdag vanaf 16.00 uur een nieuw filmpje online.

Meer over