Aflevering van Floortje in Nepal levert veel giften op

De ontroerende aflevering van Floortje Naar het Einde van de Wereld over een weeshuis in Nepal zorgde voor veel Nederlandse donaties. 

De bewuste aflevering van Floortje Naar het Einde van de Wereld ging over Maggie Doyne, een 28-jarige Amerikaanse die al tien jaar een weeshuis runde op een afgelegen plek in Nepal. Maggie had 51 kinderen onder haar hoede. Vooral de mededeling op het eind van de aflevering dat het jongste kindje in het weeshuis overleden was na een ongeluk, maakte veel los bij de kijkers. 

Giften

Floortje vertelde in RTL Boulevard dat het weeshuis na de uitzending overstelpt werd door steunbetuigingen: „Het publiek heeft zo waanzinnig gereageerd. Ik kreeg een mail uit Nepal dat ze zoveel steun hebben gehad aan de reacties uit Nederland. En al die giften, het is heel bijzonder geweest. Hier doe ik het voor.”

Floortje 

Floortje trok woensdag 2,1 miljoen kijkers met Floortje Naar het Einde van de Wereld. „Ik kan het niet bevatten. Dat is een aantal wat alleen grote shows halen. Ik maak dit met hart en ziel en dan is het fantastisch wanneer mensen het zo massaal leuk vinden.”

Geld donderen voor het weeshuis van Maggie Doyne kan hier

Meer over:

Reageren