Trio

Afrojack, Glennis Grace en Wulf treden op tijdens Songfestival

5 april 2021 09:23 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP Kippa

Afrojack, Glennis Grace en Wulf treden op zaterdag 22 mei op tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. Het drietal geeft als onderdeel van de muzikale act ‘Music Binds Us’ een optreden in Ahoy Rotterdam.

Zodoende volgen Afrojack (33), Glennis Grace (42) en Wulf (34) niemand minder dan Madonna op, die twee jaar geleden in Israël optrad.  "Waar ooit onze DJ’s de hele wereld overvlogen om contact te maken met hun publiek, is nu de realiteit helaas anders. Met deze act willen wij alle energie vanuit Rotterdam Europa insturen en letterlijk weer verbinding maken. Niet alleen tussen de kijkers, maar ook met twee unieke muziekstijlen: de beroemde, Nederlandse dance-muziek en de sound van het klassieke orkest”, zegt Gerben Bakker, Head of Show.

Film

Ook regisseur Tim Oliehoek doet een duit in het zakje. Hij maakt speciaal voor het Songfestival een film. In deze film wordt het centrum van Rotterdam gebruikt en staat de beroemde Erasmusbrug centraal.

Combinatie 

Songfestivalkenner en RTL Boulevard-verslaggever Aran Bade heeft zin in het optreden van het drietal. “Ik ben benieuwd naar de combinatie. De pauzeact tijdens de grote finale is altijd een gewaagde exercitie, maar de organisatie kan hiermee kleur geven aan hun festivaleditie. Ik hoop dat ze een visitekaartje afgeven voor de Nederlandse dance-muziek.” 

De finale van het Eurovisie Songfestival vindt plaats op zaterdag 22 mei in Ahoy in Rotterdam. Jeangu Macrooy doet namens Nederland mee aan het liedjesfestijn met het nummer Birth Of A New Age.

Meer over