Afscheid van Owen in een kleurrijke aflevering van Wie is de Mol?

10 januari 2014 10:35 | amusement | Door Televizier

Volgens de Chinese filosofie van Yin en Yang zijn er twee tegengestelde krachten in het universum. De tweede aflevering van Wie is de Mol draaide om dit principe en maakte gebruik van licht, donker en duo's.

“De Mol gaat proberen jullie één voor één het spel uit te werken. Houd dus je ogen open en wees voorzichtig met wie je vertrouwt. Je speelt het spel alleen” vertelde presentator Art Rooijakkers tijdens zijn inleidende praatje in aflevering 1. Om er nog even op door te gaan: Volgens de Yin en Yang filosofie zijn de cijfers 1 en 2 met elkaar verbonden. Elke kracht is een 1 en samen zijn ze 2. 

Kleurrijke uitdaging

Maar natuurlijk is dit ook maar een van de vele theorieën die verbonden is aan het spel. Gisteren hebben 2,3 miljoen kijkers gewoon lekker genoten van de spannende speurtocht van de negen overgebleven kandidaten in Hong Kong. Dit keer wachtte de potentiële Mollen een bijzonder kleurrijke uitdaging in de havenstad.

Vindingrijk

In totaal werden er twee spellen gespeeld waarbij de kandidaten behoorlijk vindingrijk moesten zijn. Immers, om de Mol niet nog meer te plezieren is er toch echt meer geld nodig dan de 400 euro die in de vorige aflevering werd binnengehaald.

Twist

Net zoals in de eerste aflevering kwam Wie is de Mol met een bijzondere twist. De geldpot kan namelijk veilig worden gesteld. Het behaalde bedrag is zo veilig voor de grijpgrage handen van De Mol. Maar daarvoor moet wel het geld dat al in de pot zit via een envelop worden opgestuurd naar een kandidaat waarvan verwacht wordt dat hij of zij nog deelneemt in aflevering negen. Een flinke gok voor de kandidaten dus. Toch moet het snel gebeuren want hoe eerder het geld wordt verzonden, hoe meer het oplevert.

Opera

De eerste opdracht was ook op televisie werkelijk een lust voor het oog.  Susan en Owen werden door Art uit de groep gehaald en naar een prachtig klein theater gebracht. In de coulissen mochten zij genieten van de kleurrijke Kantonese opera. Ondertussen zat de rest van de WIDM-deelnemers zich tussen het publiek te vergapen aan al het pracht en praal van deze Chinese traditie.

Susan en Owen

Maar tussen het kijken door moest er ook goed worden opgelet. De grote vraag was namelijk of Susan en Owen ontbraken omdat zij meespeelden in het toneelstuk. Beide zijn immers ervaren acteurs, Susan als Gooische Vrouw en Owen als grappenmaker. De WIDM-deelnemers dachten dat ze moesten raden welke rol het ontbrekende tweetal speelde in het toneelstuk. Een flinke valstrik dus! De deelnemers zaten er dan ook flink naast en de 2000 euro die kon worden gewonnen met deze opdracht ging helaas aan hun neus voorbij.  

Donker complex

Als locatie voor opdracht twee diende het voormalig hoofdkantoor van een lokale televisiezender. De taak was simpel: er moesten vijf locaties in het complex worden gevonden waar geld te verdienen was. Maar het spel bleek behoorlijk lastig omdat het in een aardedonker complex niet bepaald gemakkelijk speuren en opdrachten doen is. Dit spel stond trouwens ook behoorlijk in contrast met de kleurrijke eerste uitdaging. Gelukkig hielpen plattegronden en controleschermen de kandidaten een beetje op weg in het verlaten pand.

Tygo en Freek

Om het spel te laten slagen moesten er duo’s worden gevormd. Freek en Tygo, Sofie en Jennifer, Daphne en Jan-Willem en Aaf en Susan speurden en renden door het complex heen om binnen de tijd geld te verdienen. Freek noemde de uitdaging gekscherend een ‘James Bond-achtige speurtocht’. Toch vormde de musicalster een succesvol duo met Tygo Gernandt tijdens de zogenaamde ‘Kwis opdracht’. Met behulp van een portofoon stond het tweetal in contact met de andere deelnemers, die drie quizvragen moesten beantwoorden. Met een goed antwoord konden Tygo en Freek via een tangetje kabels aan elkaar verdienen en zo geld verdienen. De kandidaten bleken gelukkig slim genoeg, en zo werd de geldpot eindelijk weer een beetje gevuld.

Labyrint opdracht

Sofie en Jennifer kropen ondertussen voor de ‘labyrint opdracht’ onder een houten stellage door om geld te pakken te krijgen. Opvallend genoeg werkte Jennifer zich behoorlijk in het zweet, terwijl Sofie een stuk kleiner is. Maar het was de moeite waard want het geld werd binnen de tijd bemachtigt.

Daphne en Jan-Willem

Daphne en Jan-Willem renden ondertussen naar het dak om met een touw een emmer met geld omhoog te tillen. Dankzij de vele knopen was het touw helaas veel te kort en het geld bleef buiten handbereik. Aaf en Susan deden in het donker ondertussen een verwoede poging om geld te vinden, maar op de een of andere manier slaagden ze hier niet in. Speurneuzen Tygo en Owen lukte het wel. Tussenstand op de teller: 2400 euro.

Kleurrijke markt

Met eindelijk een beetje meer geld in de pot eindigde aflevering twee op een kleurrijke markt in Hong Kong. Tussen de traditionele spulletjes, prachtige sieraden en lokale kleding zaten vrijstellingen, jokers, geld en zwarte vrijstellingen verstopt. Freek raakte door alle geuren en kleuren zo in paniek dat hij helemaal niets kon vinden. De andere kandidaten wisten hun rust te bewaren en onder anderen Daphne en Jan-Willem bemachtigden een vrijstelling.

Zwarte vrijstelling

Niet dat het veel zin had, want een zwarte vrijstelling die was ingezet door Sophie veegde de immuniteit direct van tafel. De deelneemster hield wijselijk haar mond, een actie die haar ongetwijfeld een stuk verdachter maakt. Desondanks hoefden de kandidaten die de vrijstellingen hadden ingezet niet naar huis. Het bekende rode scherm lichtte helaas op voor Owen Schumacher. De WIDM-deelnemers zullen de saboteur in het midden dus moeten vinden zonder hulp van de intelligente grappenmaker.

Hints en aanwijzingen

Heb je zelf al een idee wie De Mol is? Hints en aanwijzingen van Wie is de Mol? 2014 zijn te bekijken via de website, het forum en de Facebook-pagina van het programma.

Meer over