Ajouad El Miloudi op zoek naar zichzelf in Ajouad: kaaskop of mocro?

18 juli 2016 10:35 | amusement | Door Televizier

Presentator Ajouad El Miloudi gaat in het nieuwe KRO-NCRV-programma Ajouad: kaaskop of mocro? in vier afleveringen op zoek naar antwoorden op verschillende kwesties binnen de Marokkaanse cultuur. De omroep spreekt van een 'openhartig egodocument'.

Gevoelige onderwerpen

El Miloudi gaat in zijn zoektocht binnen de Marokkaanse cultuur gevoelige onderwerpen niet uit de weg. Zo spreekt hij voor het eerst in zijn leven met zijn vader over relaties en gevoelens en voert hij een openhartig gesprek over homoseksualiteit met de organisatoren van de Marokkaanse Gay Pride-boot.

Radicale keuzes

Naast thema's als liefde, relaties en seksualiteit, komen ook onderwerpen als status en imago aan bod. Ook worden controversiële vragen over waarom sommige jonge Marokkanen radicale keuzes in geloof en misdaad maken niet vermeden.

Spiegel

El Miloudi zal worden bijgestaan door de Marokkaanse psychologe Najat Rabbae, die de presentator wekelijks een spiegel voorhoudt. Leerzaam en confronterend voor Ajouad zelf en verhelderend voor anderen. Want over zijn schouder meekijkend opent hij deuren van de Marokkaanse cultuur, die voor buitenstaanders gesloten blijven", schrijft de KRO-NCRV in een persbericht. 

De eerste aflevering van Ajouad: kaaskop of mocro? is op donderdag 1 september om 21.00 uur op NPO 3.

Meer over