Na afluisteraffaire

Albert Verlinde voelt zich nog steeds genaaid door Sophie Hilbrand

26 februari 2019 13:45 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Albert Verlinde wil nooit meer een programma maken met Sophie Hilbrand. Dat komt door de afluisteraffaire met BNN waarbij Sophie en Albert betrokken waren.

De presentator vertelt in de 30 minuten rauw-podcast van Ruud de Wild dat het wat hem betreft nog steeds niet helemaal koek en ei is tussen hem en Sophie Hilbrand. Het hele gedoe dateert van 2009 toen Albert Verlinde tijdens een interview met Sophie van haar Het gouden oor kreeg, een prijs die helemaal niet bestond.

Genaaid

In de trofee zat afluisterapparatuur, iets waar Albert geen idee van had. „Ik deed eigenlijk geen interviews meer, maar voor haar wilde ik het wel doen. Als dat dan eindigt in genaaid worden, dan vind ik dat het ergste wat er is”, zo zegt Albert in de podcast.

Diep in mijn ziel

„Op dat moment raakte het me diep in mijn ziel. Als je die bandjes terughoort en je je ouders hoort praten. Het is zo raar dat mensen ergens anders die bandjes gehoord hebben. In je eigen huis.” De rechter verbood BNN destijds de opnamen uit te zenden en de omroep kreeg een boete.

Koekje van eigen deeg

Sophie en medepresentator Filemon wilden met deze actie Verlinde een koekje van eigen deeg geven omdat RTL Boulevard er destijds een handje van had om in het geniep gemaakte opnamen van BN'ers uit te zenden.

Litteken

Albert en Sophie hebben ooit een poging gewaagd het uit te praten, maar dat is maar ten dele gelukt. „Het blijft altijd een litteken. Sophie blijft Sophie. Het komt niet nergens vandaan. Als ze nu zouden zeggen: ‘Je gaat een programma met Sophie doen’, dan zou ik er vriendelijk voor bedanken.”

Meer over