Alberto vermomd als Frans voor Undercover in Nederland

4 oktober 2014 07:00 | amusement | Door Televizier

Alberto Stegeman heeft zich ook dit jaar weer een nieuwe identiteit aan laten meten voor het nieuwe seizoen Undercover in Nederland.

Alberto Stegeman is de afgelopen maanden in het diepste geheim op pad geweest om ernstige misstanden aan de kaak te stellen. Vermomd als de vijftiger Frans de Jonge komt de presentator oog in oog te staan met met vele daders.

Undercover In Nederland

Alberto Stegeman duikt in de eerste aflevering van Undercover In Nederland in de wereld van vals geld, met een spectaculaire aanhouding als gevolg.

Alberto als pooier

Ook maakte Alberto Stegeman een reportage over misstanden op de nieuwe afwerkplekken voor prostituees. De onderzoeksjournalist infiltreerde als pooier en als hoerenloper in deze opmerkelijke wereld en toont aan dat prostituees in Nederland steeds jonger zijn.

Alberto Stegeman

Voor Alberto Stegeman was het een heftige operatie. “We wilden een reportage maken over die nieuwe tippelplekken. We treffen daar veel misstanden aan zoals het structureel onveilige vrijen, maar tot mijn grote schrik blijkt dit ook het werkterrein te zijn van veel minderjarige meisjes die zichzelf verkopen voor seks of werken voor een loverboy. Deze hartverscheurende verhalen spelen zich af bij ons om de hoek, maar veel Nederlanders hebben er geen weet van. Door het maken van deze reportage is het gelukt een aantal van die meisjes uit de prostitutie te halen. Heel heftig, maar ook heel dankbaar”, aldus de onderzoeksjournalist.

Alberto Stegeman infiltreerde vorig seizoen in een internationaal drugsnetwerk.

Meer over