Ale kandidaten Maestro bekend

1 Oktober 2014 10:23 | amusement | Door Televizier

Ondergoedkoningin Marlies Dekkers, Frans Duijts, advocaat Oscar Hammerstein en Spike van Di-rect nemen het dirigeerstokje ter hand in Maestro.

Eerder werd al bekend dat Carlo Boszhard en Lucille Werner meedoen met Maestro. Verder wagen Sylvana Simons en schrijfster Susan Smit een poging om een 65-koppig Maestro symfonieorkest te dirigeren. De kandidaten strijden acht weken lang om een plek in de finale, elke week valt een BN'er af.

Lenette van Dongen

Ook dit maal presenteert Frits Sissing vanuit de Philharmonie in Haarlem de dirigeershow. De Maestro-jury bestaat  uit dirigent Otto Tausk (voorzitter), Isabelle van Keulen (violist) en Dominic Seldis (contrabassist bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest). Twee jaar geleden werd de eerste editie van Maestro uitgezonden en werd Lenette van Dongen uitgeroepen tot Maestro 2012.

Frits Sissing

Frits Sissing is in zijn nopjes met de deelnemers: „Ik ben bijzonder blij met het verrassend gemêleerde gezelschap dat dit seizoen de uitdaging aangaat om een symfonieorkest te dirigeren. Ik kijk enorm uit naar hun verrichtingen. Het feit dat ze allemaal staan te trappelen om de uitdaging aan te gaan belooft leuke en op zijn tijd hilarische momenten op te leveren. Wie zich zal ontwikkelen tot de Maestro 2014 durf ik nu nog niet te voorspellen, gezien hun fanatisme zouden ze het allemaal kunnen worden”.

Meer over