Ali B. en Roué Verveer over Gabbers

19 december 2017 15:18 | amusement | Door Televizier

© RTL

Oudgediende Roué Verveer nieuweling Ali B. maken samen met Martijn Koning en Najib Amhali volgend jaar de Ziggo Dome onveilig met de comedyshow Gabbers. Wij spraken de twee comedians.

Waarom heb je je andere Gabbers ingeruild?
Roué: „De anderen hadden al gezegd dat ze na de tweede keer wilden stoppen, en verder wilden gaan met andere dingen. Ik was bereid te blijven als ik wist wie hun vervangers zouden worden. En dit zijn drie jongens met wie ik heel goed kan samenwerken en met wie ik kan knallen in de Ziggo Dome.”

Kennen jullie nieuwe Gabbers elkaar goed?
Ali B.: „Ken je het dat als je elkaar net ontmoet dat je nog beleefd bent? Dat was er bij ons al wel vanaf. Wij hebben in onze vrije tijd met elkaar gevoetbald. Als je dat doet, ben je praktisch vrienden.”

Hoe gaat het met de voorbereidingen?
Roué: „We zijn met de grote lijnen bezig. Maar alles kan nog veranderen.”
Ali: „We werken een beetje volgens de Modern Family-formule waarin we elkaars verschillen waarderen. Ik weet dat Roué een heleboel dingen van mij niet grappig vindt, maar dat is dan juist de grap. We willen elkaar niet veranderen en we kunnen de spot drijven met elkaar. Dat is ideaal als je samen een comedyprogramma maakt.”

En hoe gaat het nu verder?
Ali: We gaan binnenkort een paar keer in een klein theater spelen en dan ontdekken we langzaam waar de flow zit en waar we elkaar kunnen aanvullen. Voor mij is het een enorme uitdaging om met z’n vieren iets te bereiken wat je in je eentje nooit zou kunnen. De lat ligt hoog. We willen met z’n vieren echt iets neerzetten wat nog nooit is gedaan.”

In welk opzicht?
Ali: „Ik vind dat we naar een hoger comedyniveau moeten in Nederland. Momenteel is het teveel van hetzelfde. Op voetbalgebied waren we eventjes van wereldniveau, op dance-gebied zijn we dat ook en nu moet het ook op comedygebied. Dit project is niet alleen om een leuke avond in Ziggo Dome te hebben, het is ook om het comedy naar een nieuw level te brengen. Dat is de ambitie. Daar werken we superhard voor.”

Maar hoe doe je dat dan?
Roué: „Door mensen iets te geven wat ze niet verwachten. Ze krijgen natuurlijk comedy, maar er is nog zoveel meer wat je binnen dat genre kunt doen.
Ali: We doen het niet even tussendoor. Dit moet een ‘legacy’ worden voor ons. Iets wat over tien jaar nog steeds grappig is. We gaan iedereen in de zaal het gevoel geven dat ze erbij horen en dat ze aan de beurt kunnen zijn. Ik zou het leuk vinden om het publiek continu te filmen. Ik waarschuw hierbij ook alle bezoekers: als je in je neus peutert en we filmen het, dan kan het zomaar ineens dat Roue naast je staat en dat we er nog eens rustig naar gaan kijken. Iedereen moet op scherp staan.

Lees ook: het interview met de andere Gabbers, Martijn Koning en Najib Amhali

Meer over