Bedacht door Mies Bouwman

Ali B wil eigen talentenprogramma

14 oktober 2018 11:42 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP
Ali B raakte tijdens zijn hommage aan Mies Bouwman tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala flink geëmotioneerd. In De wereld draait door legde de rapper uit waarom.

Ali had een warme band met Mies. Hij zag haar als een soort mentor: "Ik kwam niet dagelijks bij haar over de vloer, maar ik ben wel bij haar thuis geweest en ze probeerde via mij nog haar stempel te drukken op televisie door wat formats in mijn oor te fluisteren."

Missie Bouwman

Zo bracht ze Ali voor haar sterven op het idee om een programma te presenteren waarin niet alleen sterren of talenten een podium krijgen, maar ook willekeurige mensen op straat. De bedoeling is dan dat Ali die mensen aanschiet en vraagt om hun favoriete nummer te zingen. "Het hoeft niet zuiver te zijn, maar alleen oprecht. Dat vond ik een mooi idee en een mooi format. Daar ga ik denk ik wel een pilot van maken", aldus Ali. Op Matthijs' vraag of hij al een programmanaam in gedachten heeft, antwoordt de rapper: 'Missie Bouwman'.

Floor

In de DWDD-uitzending had Ali B Floor in 't Veld als gast meegenomen. Een 18-jarige die ook mensen met een handicap wil motiveren om tóch hun dromen na te jagen. Net als zij. Bekijk het fragment hier terug:

 

Meer over