Overzicht

Alle afvallers van Expeditie Robinson 2023 op een rijtje

26 november 2023 21:25 | amusement | Door Judith Regeling

© Videoland
Expeditie Robinson 2023 is in volle gang. In dit overzicht houden we je dan ook op de hoogte van alle expeditieleden die echt uit het spel zijn.

Let op: spoilers! 

Laatste update: zondag 26 november

Mis niets: Alles over Expeditie Robinson 2023 

1. Hassan Slaby

De grootste pechvogel van Expeditie Robinson 2023 is toch wel Hassan Slaby. In de allereerste opdracht liep deze GTST-acteur een blessure aan zijn elleboog op, wat hem deed besluiten om na pakweg één dag op te geven. "Ik doe het voor de groep. Anders is het trekken aan een dood paard," aldus de zichtbaar geëmotioneerde acteur. "Ik sta echt met tranen in mijn ogen, en dat terwijl ik bijna nooit heb gehuild in mijn leven. Het doet me wel wat, maar ik blijf wel realistisch."

Hassan Slaby in Expeditie Robinson 2023

Hassan Slaby in Expeditie Robinson 2023

2. Iris van Lunenburg

Met een afvallerseiland heb je soms als kijker het gevoel dat er echt nooit iemand naar huis gaat, maar niets is minder waar. Iris van Lunenburg verloor in de vierde aflevering een rechtstreeks duel tegen Irene van der Laar en moest dus definitief haar spullen pakken. "Ik baal er wel van dat ik op deze manier toch de proef moest verliezen. Maar ik heb gestreden, ook op dit afvallerseiland. Dan moest het zo zijn." 

Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson 2023

Iris van Lunenburg in Expeditie Robinson 2023


3. Frits Wester

Frits Wester kwam vol vertrouwen naar afvallerseiland, overtuigd dat hij zich wel even terug kon vechten. Waar de 61-jarige parlementair verslaggever van RTL geen rekening mee had gehouden, was de kracht van Mark Baanders. Met al zijn kracht en uithoudingsvermogen hakte hij hem figuurlijk in de pan. "Het is nu afgelopen. Hoe jammer ook. Het hoofd wilde wel, maar de linkerarm wilde niet meer." 

Frits Wester in Expeditie Robinson 2023
Frits Wester in Expeditie Robinson 2023


4. Roosmarijn Wind

Als je zeker wil zijn van je plekje op afvallerseiland, kun je maar beter niet Mark Baanders uitdagen. Net bekomen van zijn challenge met Frits Wester versloeg hij in de zesde aflevering van Expeditie Robinson ook Roosmarijn Wind met 3-1 in een soort ballenspel. "En dan besef ik dat het hier ophoudt. Het is klaar voor mij. En dat maakt me heel erg verdrietig. Ik had zo graag in de samensmelting willen zitten", aldus de actrice.

Roosmarijn Wind in Expeditie Robinson 2023
Roosmarijn Wind in Expeditie Robinson 2023


5. Chelsey Weimar

We hadden Chelsey nog gewaarschuwd: daag Mark Baanders niet uit, want dat kan zomaar eens je plek in de expeditie kosten. Nu kwam onze waarschuwing wel iets te laat, want de opnames zijn natuurlijk geweest en de geschiedenis kan niet worden veranderd. Voor het model zit haar deelname er dus op. "Het is jammer. Ik had het graag anders gezien, want het is echt veel te vroeg voor mij om te gaan."

Chelsey Weimar in Expeditie Robinson 2023
Chelsey Weimar in Expeditie Robinson 2023


6. Irene van de Laar

Het lukte Irene van de Laar om wekenlang overeind te blijven op afvallerseiland, maar je kent de befaamde uitspraak: er is een tijd van komen en van gaan. Na het verliezen van een spannend duel tegen Eva Simons in de achtste aflevering van Expeditie Robinson moest de presentatrice haar spullen pakken. Dit deed ze wel met opgeheven hoofd. "Eva heeft het dik verdiend. Je was me voor, dus heel goed van je."

Irene van de Laar in Expeditie Robinson 2023
Irene van de Laar in Expeditie Robinson 2023


7. Armand Rosbak

De achtste aflevering van Expeditie Robinson kende echter meer dan één afvaller, want naast Irene moest ook Armand Rosbak zijn spullen pakken. Dit had echter niet te maken met een exit of het verliezen van een spel, maar puur met zijn gezondheid. "Op dat moment wordt het duidelijk dat het medisch niet verantwoord wordt voor mij om door te gaan. En dat het spel voor mij voorbij is", legde hij vlak voor zijn vertrek nog even uit. "Ik heb net teveel gegeven en ben mijn lichaam voorbijgegaan. Dat ik daarvan verlies, is frustrerend."

Armand Rosbak in Expeditie Robinson 2023
Armand Rosbak in Expeditie Robinson 2023


8. Roberta Pagnier

Vlak voordat de deelnemers altijd mogen aanschuiven bij het heerlijke samensmeltingsdiner, moeten ze eerst nog een proef spelen. De persoon die als laatste eindigt, moest naar huis. Dit jaar gold dat voor tv-kok Roberta Pagnier, die er niet in slaagde om de proef te voltooien. 'Ik heb gewoon verloren. Eén iemand moest dat zijn, en ik... ga dit zo ontzettend missen", reageerde ze dan ook met tranen in haar ogen.

Roberta Pagnier in Expeditie Robinson 2023
Roberta Pagnier in Expeditie Robinson 2023


9. Eva Simons

In de eerste aflevering werd ze al naar huis gestuurd, maar toch duurde het tot aflevering negen dat 'bikkel' Eva Simons pas echt haar spullen hoefde te pakken. Vlak voor het samensmeltingsdiner verloor ze een een-op-een-duel tegen Jaimie Vaes. "Ik voel me teleurgesteld. Je bent zo dichtbij, weet dat je het kan en dat je heel veel zin hebt om de Expeditie door te zetten, maar het is Jaimie ook gegund. Het heeft zo moeten zijn."

Lees ook: Kijkers Expeditie Robinson steken afvaller hart onder de riem: 'Kanjer' 

Eva Simons in Expeditie Robinson 2023
Eva Simons in Expeditie Robinson 2023

10. Jaimie Vaes

Eva Simons zal vast met een beetje pijn in haar hart naar de tiende aflevering van Expeditie Robinson kijken. En terecht, overigens. Zij had zo graag de samensmelting gehaald, maar moest het - in aflevering negen - afleggen tegen Jaimie Vaes. Nu ging deze strijd eerlijk, maar waar de zangeres vast geen rekening mee had gehouden, is dat Jaimie Vaes kort na het diner al de handdoek in de ring zou gooien. Het gemis om haar zoontje Lio werd haar teveel.

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers lopen weg met Jaimie Vaes: 'Heb haar onderschat' 

Jaimie Vaes in Expeditie Robinson 2023
Jaimie Vaes in Expeditie Robinson 2023

11. Maxim Froger

Waar Jaimie Vaes besloot vrijwillig en vrij onverwacht op te geven, deed Maxim Froger er wat langer over. Hij wilde wel weg - vooral vanwege heimwee - maar wilde dit niet ten koste van iemand anders laten gaan. Daarom besloot hij in aflevering elf zijn kampgenoten opnieuw te overtuigen om hem op hem te stemmen. Ditmaal met succes. De zanger nam dan ook met opgeheven hoofd afscheid. "Ik heb veel geleerd over mezelf. Goede dingen, maar ook slechte dingen. Ik ga het meenemen naar Nederland."

Maxim Froger in Expeditie Robinson 2023
Maxim Froger in Expeditie Robinson 2023


12. Krista Arriëns

Even leek het erop dat Radmilo Soda zijn maatje Maxim Froger achterna zou reizen naar Nederland, maar niets bleek minder waar. Zijn 'smoesje' over heimwee was enkel een manier om Krista Arriëns eruit te spelen. De presentatrice kon dat tijdens de eilandraad nauwelijks geloven. "Ze hebben gewoon een slim spelletje gespeeld", legt ze uit met de tranen nog vers in haar ogen. "Radmilo heeft ons allemaal laten geloven dat hij naar huis wilde voor zijn vrouw en kinderen. En ja, dat was blijkbaar niet helemaal waar."

Krista Arriëns in Expeditie Robinson 2023
Krista Arriëns in Expeditie Robinson 2023


13. Iris Enthoven

Het 'heimwee'-leugentje van Radmilo kostte niet enkel Krista de kop. Uit wraak besloten Jochen Otten, Willem Voogd en Ilse Paulis namelijk in de dertiende aflevering van Expeditie Robinson hun eigen plan te trekken. Ze kozen er daarom niet voor om Radmilo, die wederom aangaf heimwee te hebben, naar huis te sturen, maar hun pijlen te richten op Iris Enthoven. Voor haar kwam dat als een klap. "Ik heb me een beetje vergist, denk ik."

Iris Enthoven in Expeditie Robinson 2023
Iris Enthoven in Expeditie Robinson 2023


14. Radmilo Soda

Radmilo zag het al helemaal voor hem: hij zou de meeste stemmen krijgen en eindelijk naar zijn vrouw en kinderen mogen. Niets bleek echter minder waar, want door een slim spelletje van Willem, Jochen en Ilse moest Iris naar huis. Toch besloot hij daad bij het woord te voegen en dan maar vrijwillig op te geven. "Ik ga ook weg. Ik heb duidelijk aangegeven in de groep dat ik wegga. Ik verlaat dan ook vanavond de groep", aldus de personal trainer.

Lees ook: Expeditie Robinson-kijkers snappen niets van Radmilo Soda: 'Waarom?' 

Radmilo Soda in Expeditie Robinson 2023
Radmilo Soda in Expeditie Robinson 2023

En zo zijn er na 14 afleveringen nog maar 6 expeditieleden over: Willem Voogd, Guido Spek, Jochen Otten, Ilse Paulis, Mark Baanders en Floris Göbel.


Expeditie Robinson is elke zondag om 20:00 uur te zien op RTL4.

Meer over