Alle finalisten Holland's got talent bekend

Na drie halve finales vol goede optredens en lastige keuzes is duidelijk welke negen acts in de finale van Holland's got talent staan. We nemen de finalisten door. 

Zang, dans, acrobatiek, vechtsport of een combinatie daarvan... Het komt allemaal voorbij in de live finale van Holland's got talent. Maar wie is ook alweer wie? Hieronder volgen de optredens van de negen acts nog eens... Uiteraard op alfabetische volgorde. 

Bob Bullee

De blinde Amsterdamse crooner zong zich een weg naar de harten van het publiek met zijn versie van het relatief onbekende liefdesliedje Monday morning quarterback. Tijdens de halve finale flikte hij 't opnieuw met het Sinatra nummer Dry your eyes.

Fresh Allstars

De breakdance groep van dansschool Fresh wist danskenner Dan Karaty in vervoering te brengen, kregen een gouden ticket voor de halve finale en waren volgens Dan toen nóg beter dan tijdens hun auditie. Ze lijken een onverwachte kanshebber te zijn voor de overwinning.

Karate Girls

Merah, Soraya en Alin verbaasden de jury en het publiek met hun karate-act. Tijdens hun auditie droegen ze nog de traditionele witte kledij van de vechtsport,maar voor de halve finale waren ze als echte filmsterren die in een mix van dans en vechtkunst een groep ninja's op sierlijke wijze in de pan hakten. 

Lil Justy

Bboy lil Justy is een danstalent dat laat zien dat je voor een spectaculaire act weinig meer nodig hebt dan jezelf. Zijn act is een combinatie van vloeiende dansbewegingen en acrobatieke kapriolen die ook nog eens veelzijdig is. Waar hij bij z'n auditie een energiek spektakelstuk liet zien, was zijn optreden in de halve finale koos hij juist voor een haast verstilde, op moderne dans gebaseerde performance die eindigde met een omgekeerde kurkentrekker. 

Mart Hoogkamer

Nog geen 18 en al de diepe, warme stem van volkszangers als André Hazes en Willy Alberti. Dat hij talent heeft, blijkt wel toen hij snipverkouden auditie deed en een indrukwekkende Zij gelooft in mij bracht. In de halve finale ging hij daar nog eens zoetjes overheen met een nummer van Willy Alberti dat kleinzoon Johnny in het hart raakte. Of hij wint of niet, een leven als zanger ligt in het verschiet.

Mizai Kobi

Is het dans, is het acrobatiek? De act van de Antilliaanse Mizai Kobi is vooral fascinerend om naar te kijken. Bij de audities bewoog ze sierlijk door de lucht met behulp van spierkracht en gordijnen, in de halve finale verblufte ze iedereen door een hoepel aan het optreden toe te voegen. Naderhand gaf ze toe dat sommige bewegingen ontzettend veel pijn doen, "maar dat hoort erbij". Een echte professional, kortom.

Nick Nicolai

Holland's got talent beleefde met de auditie van de 18-jarige Nick Nicolai haar eigen Susan Boyle en Paul Potts momentje. Een kandidaat die op het eerste oog de schijn tegen zich heeft, maar dan begint te zingen. Naast z'n geweldige stem is het levensverhaal en de instelling van Nick ook nog eens inspirerend. Ondanks alle ellende die hij heeft meegemaakt, wil Nicolai gewoon zingen. Wat er ook gebeurt tijdens de finale, feitelijk heeft hij door mee te doen al gewonnen.

Team Quattrobar

De turngroep uit het noorden, vernoemd naar het toestel waar ze mee werken, kenmerkt zich door nuchterheid. Ze gaven eerlijk toe de kunst afgekeken te hebben van acts op YouTube en betwijfelden of ze goed genoeg waren voor de finale. "Een ronde verder komen zou  leuk zijn". Uiteindelijk staan ze dan toch in de finale. Het zou voor het eerst zijn dat een groep turners de talentenjacht wint.

Unbreakable

Last but not least danscrew Unbreakable. De ploeg kwam moeiteloos door de audities en ook in de tweede halve finale vielen ze op met hun act die gebaseerd is op  het nummer Push up van de Freestylers. De jury was helemaal onder de indruk toen een van de danseressen ook nog eens een indrukwekkend moppie zong tussen de uitputtende, strak geregisseerde danspasjes door.

Meer over:

Reageren