Overzicht

Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol-deelnemer Anna Gimbrère

2 maart 2024 21:50 | amusement | Door Judith Regeling

© Joy Hansson
Anna Gimbrère is een van de deelnemers van Wie Is de Mol? 2024. In dit overzicht houden we bij waarom je haar wel óf juist niet op je verdachtenlijstje moet zetten.

Zou deze wetenschapsjournaliste en presentatrice durven te spelen met de waarheid?

Lees ook: Alles over Wie is de Mol? 2024

Wie is Anna Gimbrère uit Wie Is de Mol? 2024?

Als er iemand van het deelnemers van Wie Is de Mol? 2024 behoorlijk veelzijdig is, is het Anna Gimbrère wel. Ze studeerde van 2006 tot 2010 natuur- en sterrenkunde en van 2011 tot 2014 ging ze zelfs op voor een master in theoretische natuurkunde. De kennis die ze daar heeft opgedaan, zet ze tegenwoordig vooral in bij haar werk als wetenschapsjournaliste en presentatrice.

Je kunt haar dan ook onder meer kennen van Pointer, De Grote Klimaatkwis, De Monitor, Restaurant van de Toekomst en binnenkort ook van Brainhack, een programma waarin ze samen met Ersin Kiris duikt in de wereld van flitsende reclames en manipulerende marketingtrucs.

Hints en aanwijzingen richting Anna Gimbrère

Om zich voor te bereiden op haar deelname aan Wie Is de Mol? ging ze echter ook niet over één nacht ijs. "Ik heb vooraf wel erg nagedacht wat ik een logisch type zou vinden om de Mol te spelen en gekeken naar Mollen uit de eerdere series", zo vertelt ze aan deze website. "Verder heb ik geprobeerd om de statistiek voor me te laten werken. Ik wil graag de controle houden, voor zover dat überhaupt kan in dit spel." 

Dit klinkt heel erg als iets wat een kandidaat zou zeggen, maar je kent de uitspraak: niets is wat het lijkt...

Aflevering 1

Tijdens de eerste aflevering op 6 januari werden de kandidaten welkom geheten op het Mexicaanse feest 'Dia del Topo' wat 'Dag van de Mol' betekent. En wie is er op deze dag jarig? Juist, Anna! 

Dit seizoen werd afgetrapt met een heuse toekomstvoorspeller, een zoektocht naar topito's en de aanwezigheid van de Mol ergens op het Mexicaanse feest. Nu weten we na al die jaren wel dat de makers de Mol niet al te duidelijk in beeld brengen, maar toch, het onderstaande figuur viel ons op. Deze persoon bekeek net als de kandidaten wel erg duidelijk naar alle tekens die om de nekken van de feestgangers hingen. En laten we eerlijk zijn: het zou Anna prima kunnen zijn.

Een fanatieke Molloot heeft de onderstaande foto naast een still van Anna gezet en de gelijkenissen zijn treffend

Wie Is de Mol? 2024 - Aflevering 1
Wie Is de Mol? 2024 - Aflevering 1

Wat in de eerste aflevering ook opviel, was Anna's gedrag. Waar Tooske eigenlijk geen idee had naar wat ze precies moest zoeken, leek het wel of Anna voorkennis had. Ze kon haast niet wachten tot de waarzegsters was uitgepraat en eenmaal op het feest wist ze precies waar ze naar moest zoeken. En toch lukte het haar niet om een topito te bemachtigen.

Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024
Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024

Vrijstelling of geen vrijstelling?

In de eerste opdracht maakten alle deelnemers kans op een vrijstelling. Dat is een heugelijk moment, maar negen van de tien deelnemers hadden geen idee dat ze deze in de opdracht daarna nog konden verliezen. Hoe? De kandidaten die er geen hadden, moesten raden welke zes deelnemers er wel een hadden. Als ze daarin slaagden, moesten niet alleen de vrijstellingen ingeleverd worden, maar kwam er ook 1000 euro per stuk in de pot. Een nachtmerrie voor de Mol.

Je zou in dit geval dus verwachten dat de Mol geen vrijstelling heeft. De Mol wil immers invloed kunnen uitoefenen op hoeveel geld er in de pot komt. Als wij van deze theorie uitgaan, zijn er nog 2 kanshebbers over: Anna Gimbrère en Fons Hendriks. Zij slaagden er niet in om een topito en dus een vrijstelling te bemachtigen.

Anna in WIDM 2024
Anna in WIDM 2024

Aflevering twee

Waar Anna in de eerste aflevering van Wie Is de Mol? nog flink de aandacht op zich wist te richten, was dat in de tweede aflevering al een stuk minder het geval. Ze deed immers flink haar best in het Olympisch stadion en ook bij het beklimmen van de berg gebeurde er weinig opvallends. Althans, op het eerste oog dan. Je gaat je echter wel afvragen: hoe kan het dat er uiteindelijk slechts 1250 euro is binnengehaald van de te winnen 4000 euro?

Aangezien Justin en Jip inmiddels een rood scherm hebben gekregen, blijven er nog 3 verdachten over: Anna, Fons en Rosario.

Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering vijf

In aflevering drie en vier zaten wat ons betreft weinig hints richting Anna, maar dat maakte ze in aflevering vijf goed.

Ze nam namelijk niet alleen het voortouw met (het verkeerd oplossen van) de rekensom in de eerste opdracht, maar was ook een van de drie personen die tijdens het ritje door Mexico een portofoon vasthad. Aangezien we Babs niet meer verdenken en Kees de persoon was die op dat moment vooral ruis op de lijn hoorden, verdenken we toch echt de presentatrice van KRO-NCRV.

Anna en Rian in Wie Is de Mol? 2024
Anna en Rian in Wie Is de Mol? 2024

Verwarring

Tevens leek ze na een kort maar krachtig telefoongesprek zich even niet meer te kunnen herinneren of ze met een man of een vrouw had gesproken. Dat is raar, gezien de stem overduidelijk vrouwelijk was, zou je denken... Althans, als zij een kandidaat is natuurlijk. De Mol van dit jaar kreeg ondertussen ook de kans om oud-mol Dennis Weening te bellen. En ja, dan had Anna inderdaad een man aan de telefoon.

Anna's verspreking
Anna's verspreking


Aflevering 6

De zoektocht naar de Mol kan gestaakt worden, zo lijkt het. Anna schreeuwt het met haar handgebaren nog net niet van de daken! 

Anna in Wie Is de Mol? 2024
Anna in Wie Is de Mol? 2024


Anna op de tafel

Oplettende Molloten denken echter dat Anna niet de enige is die loopt te seinen. Zij verdenken de makers ervan dat ze op de tafeltjes ook stiekem de naam van de Mol hebben getekend. Al moet je daar wel wat fantasie voor hebben... 

Anna op de tafel in WIDM
Anna op de tafel in WIDM

Aflevering 7

Mol A

Voor de eerste hint richting Anna uit aflevering zeven moet je wel wat verstand van muziek hebben. Het B'tje dat je op de onderstaande foto ziet, staat normaal beter bekend als 'Mol'. Het hoort alleen wel officieel op het tweede lijntje te staan - oftewel de B - maar in dit geval staat die op de eerste lijn en dus de 'A'. Molloten vermoeden dan ook dat dit een hint is naar 'Mol A' oftewel 'Mol Anna'. 

Rosario en Kees tijdens muziekopdracht WIDM
Rosario en Kees tijdens muziekopdracht WIDM


Meer hints naar Anna

Er zijn echter nog veel meer aanwijzingen die naar Anna wijzen! Neem bijvoorbeeld alleen al de onderstaande foto. De vrouw aan de linkerkant stelde zich tijdens de tweede opdracht voor als 'Ana'. Nu zou het kunnen dat er inderdaad iemand in Mexico bijna dezelfde naam draagt als een van de deelnemers, maar wie goed kijkt, ziet nog iets verdachts. Deze vrouw draagt namelijk ook nog eens een ketting met een meloen. En is dat waterige fruitstuk niet een anagram voor 'een mol'?

Ana en Anna in Wie Is de Mol? 2024

Keuzes maken

In de slotfase van aflevering zeven kregen de deelnemers een keuze: ze konden testvragen uit de finaletest bekijken voor 500 euro uit de groepspot, of ze konden dit aanbod afslaan en zelf een bedrag inleggen voor een vrijstelling. Bij de kijkers van Wie Is de Mol? heerst nu twijfel over wat de Mol in deze fase zou doen. Zou hij of zij, à la Kees, 2000 euro inleggen en daarmee een behoorlijke hap nemen uit het te winnen geldbedrag maar zichzelf wel verdacht maken, of zou de Mol op safe spelen? 

Als Anna de Mol was, koos ze voor die laatste optie. De journaliste koos er namelijk - in tegenstelling tot Rosario en Fons voor - om de testvragen te laten schieten. Haar integriteit werd dan ook beloond, maar daar stond geld tegenover. Anna vond dat een vrijstelling wel 1500 euro waard was. Een prima bedrag, maar net niet hoog genoeg om 'm ook daadwerkelijk te ontvangen.

Kees biecht op in Wie Is de Mol? 2024
Kees biecht op in Wie Is de Mol? 2024

Anna als laatste?

Waar normaal de kandidaten een bepaalde volgorde mogen bepalen, was dat in deze opdracht een ander verhaal. We hebben het vermoeden dat de Mol in dit spel enige hulp heeft gekregen van de makers. Als hij of zij op de hoogte was van wat zijn voorgangers hadden gedaan (zoals het wel of niet bekijken van de testvragen en het bedrag dat ze hadden ingezet voor een vrijstelling), kon deze persoon hierop anticiperen.

Rian, Fons en Babs hadden als eerste de kans, maar vanaf dat moment werd de volgorde door de montage door elkaar gehaald. We weten dus niet precies wie er uiteindelijk als laatste aan de beurt was, maar we vermoeden dat dit Anna was. Zij gaf nbij de terugkeer van Rosario aan dat hij nu 'een van hen' was, een van de zwijgers. 'Hen', en dus niet 'ons'.

Anna Gimbrere mag als laatste in WIDM
Anna Gimbrere mag als laatste in WIDM


Aflevering 8

Bij aanvang van de achtste aflevering hadden de deelnemers in de auto een gesprek over Kees van der Spek, die tot dan toe alleen met de afvallers een kamer had gedeeld. Anna sprong er snel op in en zei: "Nu kan alleen de Mol nog met jou in een kamer. Die gaat namelijk nooit naar huis." Is ze zo overtuigd dat hij niet de Mol is dat ze deze uitspraak durft te doen? Of was het stiekem een kleine verspreking omdat ze zelf mogelijk deze dubbelrol speelt?

Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024
Anna Gimbrere in Wie Is de Mol? 2024


Anna's kledingkeuze

Op de foto hieronder draagt Anna een prachtig blauw topje. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders aan de hand. Maar wat opvalt, is dat deze outfit nog niet is verschenen in de aflevering, terwijl dat normaal gesproken wel het geval is. Zou dit kunnen wijzen op een later opgenomen MOLbiecht?

Anna's kledingkeuze in WIDM
Anna's kledingkeuze in WIDM

Anna's slip of the tongue

Anna zag het helemaal voor zich: zij zou tijdens een van de opdrachten 500 euro verdienen, terwijl Rian en Kees vol moesten strijden voor de jokers. Heel slim, en dan met name als ze de Mol blijkt te zijn, want ze wist ook dat 'schutter' Rosario haar toch niet vertrouwde. De kans dat haar 500 euro dan ook daadwerkelijk in de pot zou komen, was kleiner dan klein.

Anna's uitspraak over het spel
Anna's uitspraak over het spel

Anna's opvallende tijd

In de eerste aflevering van Wie Is de Mol? 2024 draaide alles om 'de dag van de Mol', ook bekend als 6 januari 2024, oftewel de verjaardag van Anna Gimbrere. Als dat nog niet verdacht genoeg is, wijzen we je graag nog even op een still uit de achtste aflevering. Anna wist binnen te komen met nog precies 6 minuten en 1 seconde op haar teller, jawel: 06:01. Dit zou puur toeval kunnen zijn, maar bestaat toeval echt in dit programma vol intriges en bedrog?

Anna's opvallende tijd in WIDM
Anna's opvallende tijd in WIDM

Aflevering 9

Anna staat dubbel in de spotlights

Rosario houdt al weken zijn lippen stijf op elkaar over wie hij nu precies verdenkt. Kees ging er vanuit dat hij Fons verdacht, maar niets is minder waar. Tijdens het maken van de finaletest zegt Rosario dat hij nu een voorsprong heeft op '1 persoon'. Hiermee bedoelt hij Kees. Fons heeft immers ook de testvragen van tevoren gezien en - als de theorie van Rosario klopt - heeft Anna die testvragen helemaal niet nodig. Zij gaat er toch niet uit. Vandaar een voorsprong op één persoon.

Dat maakt dus dat we er vanuit gaan dat zowel Rosario als Fons hun laatste test op Anna hebben ingevuld. Anna ging voor Fons. En dat maakt Anna dus nu het meest verdacht. 

Anna tijdens laatste executie in WIDM
Anna tijdens laatste executie in WIDM

Sleutelposities

In Wie Is de Mol? draait het iedere aflevering weer om sleutelposities. Wie weet de beste plek te bemachtigen om of het meeste geld te verdienen of om te mollen? In dit geval kunnen we dat letterlijk nemen, want zowel Anna als Rosario hielden zich in deze negende aflevering echt bezig met sleutels. Eén van deze twee zou er dan ook zomaar eens voor gezorgd kunnen hebben dat de juiste sleutel is weggemoffeld.

Sleutelpositie in Wie Is de Mol? 2024
Sleutelpositie in Wie Is de Mol? 2024

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over