Nieuwsgierig!

Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol?-deelnemer Fons Hendriks

17 februari 2024 21:45 | amusement | Door Judith Regeling

© Joy Hansson
Fons Hendriks is een van de deelnemers van Wie Is de Mol? 2024. In dit overzicht houden we bij waarom je hem wel óf juist niet op je verdachtenlijstje moet zetten.

Normaal helpt hij consumenten in Radar. Zou hij zich nu een andere rol hebben aangemeten?

Wie is Fons Hendriks uit Wie Is de Mol? 2024?

Wie 'Fons Hendriks' zegt, zegt in feite ook 'Radar'. Sinds 2017 werkt hij samen met Antoinette Hertsenberg om week in week uit consumenten te helpen in hun strijd tegen bedrijven en de overheid. Van ondeugdelijke producenten tot malafide praktijken, Fons Hendriks draait er dus al meer dan 5 jaar zijn hand niet voor om. 

Wie alleen dacht dat dit het enige was op zijn cv, heeft het mis. Fons begon zijn carrière namelijk ooit bij AT5 als talkshowhost van een politieke talkshow en maakte in 2021 Radar Checkt, een programma waarin problemen van hun consumenten werden verholpen en opzienbarende zaken aan de kaak werden gesteld. In zijn eigen leven gaat hij overigens ook geen uitdaging uit de weg: Fons beklom in 2022 de Kilimanjaro

Hints en aanwijzingen richting Fons Hendriks

Als Fons als kandidaat aan dit spel is begonnen, startte hij met net zoveel (voor)kennis als zijn medekandidaten. Toch weet hij het zeker, zo valt te lezen op de website van AVROTROS: hij wordt de winnaar van dit seizoen. Is dat puur omdat hij voor zijn werk altijd scherp moet zijn en dus wel wat gewend is of gaat hij 'sowieso' winnen omdat hij de Mol is? 

Aflevering 1

In de eerste aflevering van Wie Is de Mol? 2024 moesten de deelnemers zo snel mogelijk een topito zien te bemachtigen. Fons vroeg echter niet om een topito, maar om een 'topo' en had het over 'Dia del topo'. Wie dat op internet opzoekt, komt er al snel achter dat dit 'dag van de Mol' betekent. Vertelt hij de man in kwestie nu dat hij de Mol is, de verrader van dit seizoen? Het zou wel erg makkelijk zijn, maar opvallend is het wel.

Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024
Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024

Geen topito

We kunnen nu doen of het heel zielig is dat Fons geen topito mocht ontvangen, maar laten we eerlijk zijn: als hij de Mol is, is dit waarschijnlijk gewoon afgesproken. Eén topito stond immers niet alleen gelijk aan een vrijstelling, maar vooral - als de persoon in kwestie werd ontmaskerd - aan 1000 euro. We moeten onze pijlen dus ook vooral blijven richten op Fons, Anna en Justin, die er niet in slaagden om er één te bemachtigen. 

Groepsfoto Wie Is de Mol? 2024
Groepsfoto Wie Is de Mol? 2024

Het blauwe oog

Als je de uitzending goed hebt bekeken, komt het onderstaande beeld je vast bekend voor. De waarzegster in de eerste aflevering maakte gebruik van een glazen bol die wel erg veel weg had van een blauw oog. Als de Mol inderdaad blauwe ogen zou hebben, hebben we echt nog maar weinig verdachten. Dat zijn immers enkel Kees van der SpekRian Gerritsen en inderdaad, Fons Hendriks.

Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024

Het blauwe oog in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 2

We kunnen wel stellen dat de tweede aflevering van Wie Is de Mol? nogal rommelig begon. De deelnemers moesten aan de hand van coördinaten zo snel mogelijk borden verplaatsen om geldbedragen te vormen. Pas als ze daarin zouden slagen, zou er geld in de pot komen. Uiteindelijk werd er echter slechts 0,- opgehaald en dat hebben de deelnemers vooral te danken aan Fons Hendriks. Hij maakte er echt een zooitje van. Bewust óf wist hij echt niet wat de strategie was? 

Fons in aflevering 2 van Wie Is de Mol? 2024
Fons in aflevering 2 van Wie Is de Mol? 2024

Wat zeg je, Fons?

Fons deed sowieso een beetje frappant in de tweede aflevering. Terwijl Anna namelijk heel serieus vroeg wat de persoon in de podcast nu precies zei over het sterrenbeeld Vissen, gooide Fons er opeens het woord 'Mol' uit. Je zou kunnen zeggen dat het toeval was, maar het gekke is dat hij hier ook weer heel gauw overheen praatte. Het had dus echt geen nut.

Aflevering 2 - Wie Is de Mol? 2024
Aflevering 2 - Wie Is de Mol? 2024

Bergbeklimmen

In de tweede opdracht konden de deelnemers maar liefst 4000 euro verdienen, maar we zullen maar gelijk de pleister van de wond afhalen: uiteindelijk bleef dit bedrag steken op 'slechts' 1250 euro. Je kunt je hierbij afvragen: maar hoe dan? Wie heeft er zoveel foute antwoorden gegeven dat het bedrag snel slonk? We willen (nog) geen schuldige aanwijzen, maar we kunnen er wel met 75% zekerheid vanuit gaan dat de Mol in het groepje zat van Justin, Anna, Fons, Rosario en (de inmiddels afgevallen) Jip. 

Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 3

Als Fons de Mol is, weten we al precies wat zijn tactiek is. Hij lijkt heel betrokken bij het spel, maar zorgt op de juiste momenten voor wat verwarring. Aan het begin van de derde aflevering pakte dat alleen niet zo goed uit. Terwijl hij zijn medekandidaten probeerde te overtuigen dat het vriendje van Macarena iets van 'Jeorge' heet, sprak Jeroen Spitzenberger hem hierop aan. "Je gooit echt zand in de motor." Oeps, betrapt?

Fons in aflevering 3 van Wie Is de Mol? 2024
Fons in aflevering 3 van Wie Is de Mol? 2024

Aflevering 4

Fons blijft maar liegen

Als er iemand inmiddels bewezen heeft hoe goed hij kan liegen, is het Fons wel. In de vierde aflevering wist hij misdaadjournalist  Kees van der Spek meermaals op het verkeerde been te zetten door aan te kondigen dat hij enorm veel geld aan het verdienen was. Niets was echter minder waar, zo zagen de kijkers. Hij was enkel bezig om jokers te verdienen en zoveel mogelijk van de tijd weg te snoepen. Dit terwijl Rosario en Tooske juist wel eerlijk tegen elkaar waren.

Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024
Fons Hendriks in Wie Is de Mol? 2024


De verspreking van Fons

En nu we toch ons pijlen op Fons hebben gericht, kunnen we ook nog wel even doorgaan. Oplettende Molloten is het opgevallen dat Fons in de laatste paar minuten van aflevering vier riep: 'Wie is het?'. Dit lijkt te duiden op voorkennis. De kandidaten wisten - voor zover wij weten - helemaal niets over de inhoud.

Aflevering 7

Bij Fons is het soms lastig te zeggen. Is hij de Mol, of wil hij gewoon heel graag de Mol zijn? Dat antwoord kunnen we natuurlijk niet geven, maar we hebben weer een hint opgemerkt. Ver weg van alle andere kandidaten, leek hij in deze zevende aflevering wel erg moeite te hebben met zijn voertuig. Zou hij dat ook doen als hij niet de Mol was, wetende dat de andere deelnemers niet kijken en hij zich dus ook niet extra verdacht maakt?

Fons in Wie Is de Mol? 2024
Fons in Wie Is de Mol? 2024


Fons' ervaring

Je zou bij de vorige hint nog kunnen zeggen van: ach, problemen met de motor kan iedereen overkomen. Maar wat weinig mensen weten, is dat Fons wel degelijk ervaring heeft met motoren. Hij heeft zelfs rijlessen gehad om zijn motorrijbewijs te halen, zo blijkt uit de onderstaande foto.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Fons (@fonshendriks)

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over