Houd 'm in de gaten

Alle hints en aanwijzingen richting Wie Is de Mol?-deelnemer Rosario Mussendijk

2 maart 2024 21:50 | amusement | Door Judith Regeling

© Joy Hansson
Rosario Mussendijk is een van de deelnemers van Wie Is de Mol? 2024. In dit overzicht houden we bij waarom je hem wel óf juist niet op je verdachtenlijstje moet zetten.

Tijdens zijn deelname aan Maestro stal hij alle harten. Pakt hij het nu anders aan?

Lees ook: Alles over Wie Is de Mol? 2024

Wie is Rosario Mussendijk uit Wie Is de Mol? 2024?

De 27-jarige Rosario Mussendijk, ook wel bekend als Sor, is een Nederlandse muzikant en producer. In februari 2018 kreeg hij te maken met gehoorverlies, wat hem ertoe dwong om nog creatiever te zijn. Hij moet nu muziek maken door het gebruik van synthesizers, een SubPac en een gehoorapparaat. Overigens niet zonder succes, want inmiddels heeft hij al twee succesvolle EP's op zijn naam staan.

De grootste bekendheid kreeg hij echter door een muziekprogramma's. Nee, geen talentenjacht als The Voice of Holland of Idols. In 2021 deed Sor mee aan... Maestro. Het lukte hem daar om niet alleen uit te groeien tot de publiekslieveling van de reeks, maar ook om zijn concurrenten - als o.a. Simone Kleinsma, Plien van Bennekom en Eva Cleven - te verslaan.

Hints en aanwijzingen richting Rosario Mussendijk

Of het hem in dit programma ook lukt om te winnen, hangt natuurlijk vooral af van de vraag: met welke rol begint hij? Is hij de Mol die als een kandidaat wil opgaan in de groep of toch meer een kandidaat die de Mol probeert te ontmaskeren? Die vraag blijft waarschijnlijk nog wel even onbeantwoord.

Aflevering 1

De eerste aflevering wist ons nog niet te kunnen overtuigen dat Rosario de Mol is. Hij wist immers gewoon een topito te bemachtigen; geen enkel figuur deed ons denken aan de rapper, en ook gedurende het spel wekte hij geen argwaan. Hij stond immers - in tegenstelling tot Kees, Anna, Tooske en Rian - niet op een sleutelpositie en deed ook geen vreemde dingen.

De fans kennen echter het gezegde: niets is wat het lijkt. De makers van Wie Is de Mol? willen in deze fase van het spel niet dat de Mol er al met kop en schouders bovenuit steekt. In dat opzicht presteert Rosario uitstekend: hij werd na aflevering één slechts door 4% van de mensen verdacht, minder dan anderen.

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024
Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024

 

Zit Rosario in de leader?

Wie echter goed de leader bestudeert, zou Rosario misschien ook gespot kunnen hebben. We hebben het dan niet over het moment dat hij overduidelijk in beeld is, maar over het volgende shot. Naast dat de persoon op de foto namelijk uiterlijke kenmerken deelt met Rosario (zoals zijn kaaklijn en het bekende cirkeltje om zijn irissen), draagt hij ook een rozenkrans. En wat is de Spaanse vertaling van rozenkrans? Precies, Rosario.

Rosario geschminkt en wel?
Rosario geschminkt en wel?


Aflevering 2

Tellen maar

Als de geschiedenis van Wie Is de Mol? ons iets heeft geleerd, is dat het in deze fase van het spel - aflevering twee welteverstaan - de focus niet ligt op de acties die duidelijk op het scherm te zien zijn. Het draait om de subtiele hints, de kleine details die de meeste mensen niet direct opmerken. En in dit geval komt Rosario dus om de hoek kijken.

Bij de eerste opdracht van aflevering twee kwamen de deelnemers samen in het Olympisch Stadion. Hun taak was om zo snel mogelijk bordjes op de juiste plek te plaatsen. Wie goed heeft opgelet, weet dat er door de makers gebruik werd gemaakt van maar liefst 26 bordjes. En er is maar één kandidaat die precies 26 jaar oud is: Rosario. Subtiel maar erg verdacht.

Bordjes in Wie Is de Mol? 2024

Bergbeklimmen

Rosario valt tevens niet uit te sluiten vanwege zijn 'sleutelpositie' in de tweede aflevering. De deelnemers konden hierin maar liefst 4000 euro verdienen, maar uiteindelijk strandde het eindbedrag toch op een lullige 1250 euro. Je kunt je hierbij afvragen: maar hoe dan? Wie heeft er zoveel foute antwoorden gegeven dat het bedrag snel slonk?

We willen (nog) geen schuldige aanwijzen, maar we kunnen er wel met 75% zekerheid vanuit gaan dat de Mol in het groepje zat van Anna, Fons, Rosario en de inmiddels afgevallen Justin en Jip. Daar viel overduidelijk te mollen, bij Jeroen, Kees, Tooske en Rian niet.

Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Justin, Jip, Anna, Fons en Rosario in Wie Is de Mol? 2024

De onbekende letter

Als je het dan nog gekker wil maken, is er nog een hint waar we gewoon niet omheen kunnen. Een oplettende Molloot is het ook opgevallen dat er in een van Fons' vragen in de tweede aflevering een enorme spelfout stond. De vraag was: 'Wanneer werden de Olymische Spelen in Mexico gehouden?'. In deze vraag mist overduidelijk een P, en laat Rosario nu - geheel toevallig of niet - een tatoeage lijkend op de letter 'P' op zijn vinger hebben staan.

Is dit een geheime boodschap of gewoon een kwestie van toeval? Wij geloven niet in dat laatste.

Vraag uit aflevering 2 - Wie Is de Mol? 2024
Vraag uit aflevering 2 - Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 3

Onze verslaggever Patrick Martens houdt Sor ook nauwlettend in de gaten. "Rosario is een muzikant. Je weet dat je naar Mexico gaat, dan bereid je je toch even voor? En zeker als muzikant buig je je toch even over welke artiesten daar vandaan komen en meer weetjes over muziek ", vertelt hij in de onderstaande video. "Sor niet. Hij was echt totaal blanco. Hij was niet goed voorbereid op deze opdracht." 

 

'Maestro'

Wat ons dan weer opviel, was niet zozeer het gebrek aan kennis van Rosario, maar vooral de onderstaande uitspraak van Rik van de Westelaken. Was dit zijn manier om te verwijzen naar 'mol' Rosario, die - zoals we eerder al zeiden - Maestro heeft gewonnen? De andere kandidaten waren op dit moment met heel andere zaken bezig, dus subtiel was het zeker.

'Maestro' van Rik van de Westelaken in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 4

Over subtiele hints gesproken, daar zit Wie Is de Mol? vol mee. Zo viel ons in een van de tussenbeelden in aflevering vier plotseling een roze rivier op. Normaal gesproken zouden we daar niet te lang bij stilstaan, maar wat blijkt als je 'Roze rivier' naar het Spaans vertaalt? Dan zien we opeens 'río rosa', oftewel 'Rosa-rio'.

Rosa Rio in Wie Is de Mol? 2024
Rosa Rio in Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 5

Rosario kost geld

Rosario, oh Rosario. We willen je echt van ons lijstje met verdachten afstrepen, maar eerlijk gezegd, met elke aflevering sta je alleen maar hoger op de lijst. Na die vreemde letter 'P', Rik die plotseling 'Maestro' riep, en de roze rivier, maakte je het in de vijfde aflevering wel heel bont door met een envelop met maar liefst -3000 euro te komen.

Laten we eerlijk zijn: als dit ons was overkomen, hadden we misschien wel keihard in tranen uitgebarsten. Maar jij? Jij bleef kalm. De uitdrukking op je gezicht spreekt boekdelen. Genoot je hier stiekem van? 

Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024
Rosario Mussendijk in Wie Is de Mol? 2024


Mingeld

Wat tevens erg opvallend is, is dat Rosario als enige kandidaat een minbedrag waard is. De rest staat allemaal in de plus...

Het geld in Wie Is de Mol? 2024
Het geld in Wie Is de Mol? 2024


Rosario geeft het toe

Hebben we je met de bovenstaande hints nog niet genoeg kunnen overtuigen om je punten in te zetten op Rosario? Let dan maar even goed op! In de vijfde aflevering kreeg Rosario de opdracht om een synoniem te vinden voor 'Vogelverschrikker'. Hij riep dit herhaaldelijk over het plein, zodat al zijn medekandidaten het duidelijk konden horen. Het juiste antwoord hierop is 'Molik', oftewel 'Mol-ik'. Ja, Rosario = ik inderdaad de Mol?

Rosario heeft het over 'Mol-ik'
Rosario heeft het over 'Mol-ik'

Aflevering 6

'Afvragen'

Wie regelmatig naar Wie Is de Mol? kijkt, weet dat de titels van zowel de verschillende afleveringen als van de opdrachten vaak subtiele hints bevatten naar de identiteit van de Mol. Dus, wie zou er kunnen worden bedoeld met 'afvragen', de titel van aflevering zes? Nou, Rosario! 

Rosario wilde immers in deze aflevering weten wat hij precies aan het doen was, en ook kan de titel letterlijk worden opgevat. Nu de muzikant de rol van penningmeester heeft, is er een moeilijk vraag bij hem 'af'. 

Afvragen in Wie Is de Mol?
Afvragen in Wie Is de Mol?

Babs weet meer

Als wij bij iemand te raden kunnen gaan over wie niet de Mol is, is dat bij Babs. Zij weet immers door haar eerdere gesprekjes met afvallers Justin en Jip en haar eigen (verpestte) test als geen ander wie niet de Mol kan zijn. Nu laat ze zich daar natuurlijk niet over uit, dus leuker is om te kijken naar haar acties. Al sinds haar terugkeer probeert ze te banden met Rosario: ze wil steeds met hem in een team en ook van een bondje is inmiddels sprake. Opvallend, want zoals ze zelf zegt: ze vertrouwt hem totáál niet.

Babs verdenkt Rosario
Babs verdenkt Rosario

Rosario's biecht

Het wantrouwen van Babs richting Rosario is overigens niet ongegrond. Terwijl hij in deze aflevering aanpapte met Babs, gaf hij ondertussen voor de camera aan dat hij ook een bondje heeft met Fons. Nu is dat op zichzelf niet zozeer opvallend of verdacht, maar daarna zegt hij: 'Haat maar niet, als je hier achterkomt'. Heeft hij het hier nog altijd over het feit dat hij van twee walletjes eet of gaat dit over het feit dat hij als Mol de boel bedriegt?

Rosario heeft het over haten
Rosario heeft het over haten

Spiegelbeeld

Vaste kijkers van Wie Is de Mol? is het opgevallen dat tijdens aflevering zes de scène tussen Babs en Rosario in spiegelbeeld was. Maar waarom? Was het puur om het logo op de achtergrond minder opvallend te maken? Of zit er een hint achter?

We sluiten het laatste absoluut niet uit, vooral omdat spiegels een terugkerend element zijn in dit seizoen en dan vooral op momenten waarin Rosario in beeld is. We nemen ze hieronder met je door! 

Rosario en Babs in Wie Is de Mol? 2024
Rosario en Babs in Wie Is de Mol? 2024


In aflevering twee kwam onderstaand shot al eens voorbij. We zagen hier Rosario dubbel. Wijzend naar zijn dubbelrol in het spel? 

Rosario in Wie Is de Mol? 2024
Rosario in Wie Is de Mol? 2024


Terwijl Rosario in de vijfde aflevering de test maakte, zagen we ook een shot met daarin een reflectie te zien. Ditmaal was zijn joker met de tekst 'De Mol' in spiegelbeeld te zien. 

Rosario met zijn joker in spiegelbeeld
Rosario met zijn joker in spiegelbeeld


En in aflevering zes speelde de spiegel wederom een belangrijke rol. Veel deelnemers waren hierin te zien... behalve Rosario. 

De groep in aflevering 6 van Wie Is de Mol? 2024
De groep in aflevering 6 van Wie Is de Mol? 2024


Aflevering 7

Wie dit shot ziet, zal waarschijnlijk niet meteen denken aan Wie Is de Mol?, maar eerder aan een ander programma van AVROTROS: Maestro. Nu willen we niet op de zaken vooruitlopen, maar laten we eerlijk zijn, is er in dit seizoen nog iemand anders dan Rosario die zowel in Wie Is de Mol? als Maestro te zien was? Wij denken van niet.

Maestro en Wie Is de Mol?
Maestro en Wie Is de Mol?


Een anti-molhint

Pin ons er echter niet op vast dat het Rosario is, want in de zevende aflevering zat dan weer een anti-molhint richting hem. Babs koos er namelijk na haar executie voor om het penningmeesterschap over te geven aan Rosario. Dit terwijl ze - volgens eigen zeggen - overduidelijk wist (en nog altijd weet) wie de Mol is. Je kunt je dus afvragen: zou ze het aangedurfd hebben om de pot te geven aan haar Mol? Wij vermoeden van niet.

Babs en Kees van der Spek
Babs en Kees van der Spek


Aflevering 8

Hoewel we vorige week twijfels hadden over Rosario's rol, zijn er deze week opnieuw aanwijzingen naar hem opgemerkt. Hij gaf in deze aflevering namelijk niet alleen aan dat hij absoluut niet te vertrouwen is, maar hij vertoonde ook een veelbetekenend lachje. Een lachje dat leek te zeggen: "Rik, dat weet je toch allang?"

Rosario lacht erbij
Rosario lacht erbij


Zinvolle opmerking

Als we de bovenstaande hint serieus nemen, valt er nog iets anders te koppelen aan Rosario. De achtste aflevering wordt namelijk genoemd 'Zinvol'. Zou dit kunnen verwijzen naar Rosario's opmerking dat hij niet te vertrouwen is? Dat is voor zowel de kijkers als zijn medekandidaten heel erg zinvol om te weten.

Zinvolle aflevering van WIDM
Zinvolle aflevering van WIDM

Leugens, leugens, leugens

Terwijl Fons de groep openlijk heeft verteld dat hij de finaletest heeft ingezien, is het verhaal bij onze goede vriend Rosario compleet anders. Niemand is op de hoogte dat hij de tweede persoon was. De vraag rijst: waarom? Waarom voelt hij de noodzaak om hierover te liegen? Zou er iets in de test staan dat duidelijk naar hem wijst?

Rosario liegt over finaletest in WIDM
Rosario liegt over finaletest in WIDM


Aflevering 9

Raar gedrag

Als Sor volgende week als Mol wordt ontmaskerd, heeft hij het slim gespeeld, aangezien niemand hem op dit moment verdenkt. Maar wat het ook is, zijn gedrag was ook in aflevering negen weer vreemd. Heel vreemd zelfs. Hij drong er namelijk op aan dat Anna een opdracht uitvoerde (wat ze met succes deed), om vervolgens zelf de opdracht erna te verpesten. En wat bleek uiteindelijk? Sors opdracht was aanzienlijk waardevoller dan die van Anna.

Fons en Sor in Wie Is de Mol? 2024
Fons en Sor in Wie Is de Mol? 2024

Sleutelposities

In Wie Is de Mol? draait het elke aflevering om cruciale posities. Wie weet de beste plek te bemachtigen om ofwel het meeste geld te verdienen of om te mollen? In dit geval kunnen we dat letterlijk nemen, want zowel Anna als Rosario hielden zich in deze negende aflevering echt bezig met sleutels. Eén van deze twee zou er dan ook zomaar eens voor gezorgd kunnen hebben dat de juiste sleutel is weggemoffeld.

Sor staat op sleutelpositie in WIDM
Sor staat op sleutelpositie in WIDM

De waarzegster weet alles

Een waarzegster hoeft natuurlijk enkel in haar glazen bol te kijken om erachter te komen wat er in de toekomst gaat gebeuren. In eerste instantie hadden we dan ook weinig vraagtekens gezet bij haar onderstaande uitspraak. Maar toch kan het ook een hint zijn. De Mol - in dit geval dus Rosario - zou toch nooit naar huis gaan.

Waarzegster in Wie Is de Mol? 2024
Waarzegster in Wie Is de Mol? 2024

Wie Is de Mol? is iedere zaterdag vanaf 20:30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1

Meer over